Kroupová polévka od Babici
Recept ještě nebyl hodnocenOsmažíme si na sádle cibuli, jen mírně, přidáme asi litr a půl horké vody a do toho na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory.Když vše změkne, přidáme předem uvařené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 kJ / 11 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,73 g |
– nasycené | 0,47 g |
– nenasycené | 0,27 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,33 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Osmažíme si na sádle cibuli, jen mírně, přidáme asi litr a půl horké vody a do toho na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory.Když vše změkne, přidáme předem uvařené…
Maso z vývaru nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, jarní cibulku a česnek na plátky a anglickou slaninu na kostičky.Na pánev stříkneme malé množství oleje, dáme…
Česnek očistíme a každý stroužek rozkrojíme a odstraníme zelený klíček. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme, …
Pokud máte doma vývar z uzených žeber, zužitkujte ho ve svůj prospěch a uvařte si chutnou uzenou polévku vylepšenou o medvědí česnek. Polévka s touto jarní bylinou je…
Kdo ještě neznáte tarhoňu, určitě vyzkoušejte tuto chutnou rychlovku. Tarhoňa jsou drobné nočky z nudlového těsta, které se skvěle hodí k masu. V tomto receptu je…
Uzená polévka je výborná v tradiční úpravě. Pokud se navíc vylepší krupicovými nočky plnými čerstvých bylinek, bude báječně chutnat. Určitě využijte sezonu medvědího…
Hrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme…
Hustá česneková omáčka nejlépe chutná v kombinaci s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Je jemná a také velice snadná na přípravu. Je jen na vás, jaké množství česneku…
K uzenému masu se hodí dobrá omáčka. Jakmile maso uvaříme, vývar z něj můžeme použít na přípravu této lahodné omáčky. Na základ z cibulové omáčky vylijeme vývar,…
V lesích již pomalu rostou houby a recept na poctivou bramborovou polévku zajisté přijde vhod. Polévka z uzeného vývaru má plnou chuť a krásně zasytí. Podáváme ji…
Vydatná polévka se ztracenými vejci může posloužit i jako plnohodnotná večeře. Medvědí česnek jí dodá vitamíny a příjemnou chuť. Vejce mají zase vysoký obsah bílkovin a…
Cibuli, česnek a špek nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na kousku sádla vyškvaříme špek, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Po asi dvou minutách…
Voňavé houby, šťavnaté uzené a dozlatova opečená cibulka tvoří skvělou kombinaci chutí, kterou krásně doplňují měkké kroupy nasáklé vývarem. Ideální pokrm na chladnější…
Pokud vám zbylo vařené maso z uzených žeber, připravte z něj rizoto podle následujícího receptu. Stačí přidat pár surovin a chutné, syté jídlo je na světě. Kromě masa je…
Zbyl vám uzený vývar a nevíte, co s ním? Připravte z něj sytou slanou rýžovou kaši! V kombinaci s dozlatova osmaženými cibulovými kroužky a kostičkami špeku se promění v…
Poctivá čočková polévka je hospodská klasika, která výborně chutná. Čočku v polévce skvěle doplňuje chuť česneku a vývaru z uzeného masa. V zimě vás polévka rychle…
V uzeném vývaru povaříme jemně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev a bobkový list.Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a konzervu fazolí.V mléce rozmícháme…
Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…
Máte chuť na uzenou polévku? Můžete ji uvařit podle tohoto receptu zase trochu jinak, než třeba znáte. Polévka obsahuje jak uzené maso, tak i brambory, kořenovou…
Šípková omáčka je oblíbenou českou klasikou. Ve zjednodušené verzi ji můžeme připravit k vařenému uzenému masu a podávat s opečeným bramborovým knedlíkem. Pochutná si…
Uzené maso nakrájíme na kostky a kapustu na proužky.Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso a orestujeme.Zaprášíme uzenou paprikou, malinko…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do vývaru dáváme nejdříve hlívu. Postupně veškerou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme vařit. Když je zelenina…
Žloutky ušleháme se změklým máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem a sodou, mléko a vývar. Vše ušleháme a vmícháme nakrájené…
Čočková polévka je to pravé, co nás v podzimním a zimním sychravém počasí zahřeje. Je sytá, hutná, lehce nahradí svačinu či večeři. Dobře ochucená česnekem a bylinkami…