Kroupová polévka od Babici
Recept ještě nebyl hodnocenOsmažíme si na sádle cibuli, jen mírně, přidáme asi litr a půl horké vody a do toho na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory.Když vše změkne, přidáme předem uvařené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 kJ / 11 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,73 g |
– nasycené | 0,47 g |
– nenasycené | 0,27 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,33 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Osmažíme si na sádle cibuli, jen mírně, přidáme asi litr a půl horké vody a do toho na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory.Když vše změkne, přidáme předem uvařené…
Česnek očistíme a každý stroužek rozkrojíme a odstraníme zelený klíček. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme, …
Pokud máte doma vývar z uzených žeber, zužitkujte ho ve svůj prospěch a uvařte si chutnou uzenou polévku vylepšenou o medvědí česnek. Polévka s touto jarní bylinou je…
Hustá česneková omáčka nejlépe chutná v kombinaci s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Je jemná a také velice snadná na přípravu. Je jen na vás, jaké množství česneku…
Pokud vám zbylo vařené maso z uzených žeber, připravte z něj rizoto podle následujícího receptu. Stačí přidat pár surovin a chutné, syté jídlo je na světě. Kromě masa je…
Podzimní uzená polévka s houbami, růžičkovou kapustou a další zeleninou je velmi bohatá a sytá. Dala by se použít i jako samostatný hlavní chod. Díky uzenému masu a…
Poctivá čočková polévka je hospodská klasika, která výborně chutná. Čočku v polévce skvěle doplňuje chuť česneku a vývaru z uzeného masa. V zimě vás polévka rychle…
Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…
V lesích již pomalu rostou houby a recept na poctivou bramborovou polévku zajisté přijde vhod. Polévka z uzeného vývaru má plnou chuť a krásně zasytí. Podáváme ji…
Uzená polévka je výborná v tradiční úpravě. Pokud se navíc vylepší krupicovými nočky plnými čerstvých bylinek, bude báječně chutnat. Určitě využijte sezonu medvědího…
Kdo ještě neznáte tarhoňu, určitě vyzkoušejte tuto chutnou rychlovku. Tarhoňa jsou drobné nočky z nudlového těsta, které se skvěle hodí k masu. V tomto receptu je…
K uzenému masu se hodí dobrá omáčka. Jakmile maso uvaříme, vývar z něj můžeme použít na přípravu této lahodné omáčky. Na základ z cibulové omáčky vylijeme vývar,…
Vydatná polévka se ztracenými vejci může posloužit i jako plnohodnotná večeře. Medvědí česnek jí dodá vitamíny a příjemnou chuť. Vejce mají zase vysoký obsah bílkovin a…
Tři dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do hlubšího hrnce, zalijeme půl litrem vývaru a necháme odpočinout.Mezitím očistíme česnek, zelí a brambory.Česnek…
Šťavnaté vepřové závitky, plněné jarní nádivkou z uzeného masa a špenátu či mangoldu, svojí skvělou chutí potěší všechny milovníky masa. Perfektně se hodí k nedělnímu…
V uzeném vývaru povaříme jemně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev a bobkový list.Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a konzervu fazolí.V mléce rozmícháme…
Toto je vydatná a aromatická polévka, která kombinuje bohatou chuť uzeného masa s jemnými nudlemi a lahodnými domácími knedlíčky. Tento tradiční pokrm je oblíbený pro…
Šípková omáčka je oblíbenou českou klasikou. Ve zjednodušené verzi ji můžeme připravit k vařenému uzenému masu a podávat s opečeným bramborovým knedlíkem. Pochutná si…
Voňavé houby, šťavnaté uzené a dozlatova opečená cibulka tvoří skvělou kombinaci chutí, kterou krásně doplňují měkké kroupy nasáklé vývarem. Ideální pokrm na chladnější…
Zadělávané dušené kedlubny s máslovou jíškou a uzeným masem jsou rychlovka, která nezklame. Podávejte s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem. Prosté a jednoduché…
Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.Jablka zbavená jadřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má…
Na másle si restujeme cibuli skoro do hněda, čím déle ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned…
Hrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme…
Zbyl vám uzený vývar a nevíte, co s ním? Připravte z něj sytou slanou rýžovou kaši! V kombinaci s dozlatova osmaženými cibulovými kroužky a kostičkami špeku se promění v…