Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně
Recept ještě nebyl hodnocenJátra opláchneme, osušíme a očistíme od blanek. Pokrájíme je na plátky cca 1 cm silné a na okrajích je malinko nařízneme. Klobásku pokrájíme na kolečka. Plátky jater i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra opláchneme, osušíme a očistíme od blanek. Pokrájíme je na plátky cca 1 cm silné a na okrajích je malinko nařízneme. Klobásku pokrájíme na kolečka. Plátky jater i…
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento krok můžeme udělat i…
Rybí maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a přidáme citrónovou a pomerančovou šťávu, které prošleháme s olivovým olejem, zázvorem a rozmarýnem. Pórek nakrájíme…
Cibuli, bobkový list, pepř, petrželku, zázvor a chilli papričky zalijeme v hrnci vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a…
Kuřecí prsa nakrájíme podélně na silnější pruhy.V misce smícháme suroviny kromě cibule a oleje na smažení. Maso důkladně z obou stran v marinádě promícháme, jemně…
Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme česnek, mletou papriku, zázvor, chili, pepř a osolíme, necháme rozvonět zalijeme malým množstvím vody, dáme kuřecí maso a…
Na drobno nakrájíme cibuli a osmahneme. Na jemno nastrouháme zázvor, pokud tedy používáme čerstvý, a přidáme k cibuli. Zasypeme trochou kari a přidáme propláchnotou rýži…
Nejprve nakrájené kuřecí maso osolte, opepřete a okořeňte lžičkou kurkumy a kajenským pepřem (v množství, jak moc máte rádi pálivé). Maso nechte asi 15 minut odpočívat…
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, smícháme s solí, Vegetou, kari, mletým zázvorem a olejem, dáme do lednice na cca 2 hodiny odležet.Na rozpálené pánvi s trochou…
Mäso si nakrájame na kocky a necháme marinovať 24 hodín. Potom prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme smotanu, sójovú omáčku, šťavu z limetky a bazalku,…
Maso uvaříme do měkka a dáme stranou. Vývar použijeme na polévku. Do teplé vody namočíme houby shitake (lze použít i jiné) nebo je uvaříme do měkka. Uvaříme nudle, jaké…
Základem pro dobrou chuť masa je dostatečně dlouhá doba marinování. Bůček v pikantní marinádě, dušený společně s kedlubnou, vyžaduje sice zdlouhavější přípravu, ale…
Utřeme česnek, posekáme zázvor, nať koriandru, cibulky a čili papričku. Vaříme rýži v kuřecím vývaru doměkka. Pak přidáme vývar, polovinu česneku a zázvoru a rozvaříme…
Rebi, už jsou tu další vánoce a nevím, zda jsi našla nějaké další staré recepty na pudding, podobné tomu, který jsi vložila před rokem. Já ve starých receptech objevila…
V horkých letních dnech se můžeme osvěžit dobrou zmrzlinou. Připravíme ji ze žlutého melounu, provoníme výrazným kořením a osladíme javorovým sirupem. Ve zmrzlině…
Na dvě hodiny namočíme sušené houby shiitake. 2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi. V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy,…
Ve větší míse smícháme všechny ingredience na karbanátky.Karbanátky pak vložíme na plech s pečícím papírem nebo olejem a pečeme na 200 °C asi 13 minut.Mezitím připravíme…
Pec rozehrat na 160°C horkovzduch nebo 180°C horni a spodni ohrev. Pak-choi umyt. Listy oddelit od stonku a dat stranou. Stonky nakrajet na zhruba 0,5cm velke kousky.…
Játra prohlédneme, aby v nich nebyla žluč, očistíme od blan a nakrájíme na velikost soust. Dáme do misky, spaříme je vřelou vodou a necháme na sítku okapat.Zatím do…
Zapneme troubu na 200°C a pekáček vyložíme pečícím papírem. Květák rozebereme na malé růžičky, poklademe do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme 15-20 minut. Měl by…
Dobrý kečup si samozřejmě koupíte i v obchodě, ale pokud máte na zahradě hodně rajčat, vyplatí se udělat ten domácí. Chuťově je nesrovnatelně lepší a nejsou v něm žádná…
Cuketovo-dýňová hořčice je vynikající a originální dochucovadlo, které spojuje sladkost dýně s jemnou chutí cukety a pikantností plnotučné hořčice. Tato domácí hořčice…