Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky
Recept ještě nebyl hodnocenDrštky / předvařené / ještě jednou opereme, vařící vodou spaříme, vodu slijeme a zalijeme ji novou vodou a osolíme. Můžeme přidat i kosti.Později přidáme oškrábanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drštky / předvařené / ještě jednou opereme, vařící vodou spaříme, vodu slijeme a zalijeme ji novou vodou a osolíme. Můžeme přidat i kosti.Později přidáme oškrábanou…
Kousky kapra si naložíme do těstíčka z nastrouhaného zázvoru, a utřeného česneku se solí aspoň na 2 hodiny.Poté je obalíme ve vajíčku a hladké mouce a pomalinku je…
Postup: Cizrnu namočíme nejlépe přes noc, jinak alespoň na 6 hodin. Uvaříme ji v dostatečném množství vody, hladina by měla sahat asi 1,5cm nad cizrnou. Do vody dáme…
I zdánlivě obyčejné jídlo jako jsou špagety můžou nabídnout skvělý chuťový zážitek. Dýně a zázvor dodají krémovým špagetám příjemný podzimní nádech. Posypané parmezánem…
Kuře naporcujeme, osolíme a poklademe do pekáče se třemi lžícemi oleje. Ve větším hrníčku rozmícháme přibližně 1:1 hořcici s kečupem, půl lžičky zázvoru, stroužek…
Omyjeme a osušíme očištěná křidélka a rozdělíme v kloubu na 2 dílky. Osolíme, opepříme a po částech vkládáme do rozpáleného oleje. Snížíme teplotu a pomalu smažíme…
Dobře prosejeme hladkou mouku, přidáme rovněž prosátý moučkový cukr, ořechy, žloutek a máslo nebo Heru, nakrájíme na kostičky a smísíme s ostatními přísadami.Připravené…
Na výborné obložené chlebíčky je ideální upéct domácí večky. S tímto receptem to bez obtíží zvládnete. Nadýchané a lesklé veky po upečení a vychladnutí stačí nakrájet a…
Vepřové ledvinky rozkrojíme, vykrájíme kanálky a necháme je takto vymáčet ve studené octové vodě nebo v mléce. Poté je nakrájíme na malé kousky nebo na plátky. Vložíme …
Z výše uvedených přísad připravíme marinádu a do ní naložíme na kousky nakrájené kuřecí maso. Necháme odležet min. 2 hod., nejlépe však přes noc. Na olej dáme na…
Všechny suroviny na marinádu promícháme a do ní vložíme maso, nakrájené na malé kousky, promícháme s marinádou a necháme přes noc, nejlépe 24 hodin v chladnu odpočívat.…
Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme, můžeme nahrubo, stejně budeme mixovat, česnek oloupeme a také stačí nakrájet a vše průběžně hážeme do hrnce a mírném…
Tofu: Předehřejte troubu na 180 °C stupňů. Plech vyplňte pečícím papírem. Z tofu se zbavte vody. Nakrájené na kostičky jemně promícháme v misce se škrobem, pokapejte…
Lososa si nakrájíme na hranoly. Osolíme a posypeme červenou paprikou. Do misky si dáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, 3 lžíce koření tandoori a zakysanou…
Do hrnce dáme vařit omyté zbytky králíka spolu s celou mrkví, celerem, petrželí, pepřem, libečkem, česnekem, cibulí nakrájenou na malé kousky, přihodíme masox, je-li…
Maso očistíme a nakrájíme na malé kostky, okořeníme a přidáme suroviny dle receptu. Dáme do chladničky aspoň na 30 min.Ze surovin na těstíčko vymícháme metličkou krásné…
V nevlídném zimním počasí přijde vhod zázvorový čaj, který nás zahřeje a navíc může být prospěšný při léčbě nachlazení či chřipky. Ochutíme ho medem, citronovou a…
Kousky oloupané dýně, očištěné mrkve, kolečka cibule, česneku, oloupaný, na kousky nakrájený zázvor a kousky papriky dáme do trouby zapéct. Množství jednotlivých…
1. Ze surovin na korpus vytvořit těsto, zabalit do folie a nechat v lednici půl hodiny odpočinout. 2. Švestky (bez pecek), zázvor a koření nechat 10-15min povařit …
Vejce rozšleháme, osolíme, na každé přidáme 1 lžíci studené vody a na trošce oleje upečeme omeletu, kterou necháme vychladnout.Plát masa osolíme, opepříme, okořeníme…
Mrkev a brambory oškrábeme, očistíme a pokrájíme na kousky. Nakrájíme na jemno cibulku a necháme zesklovatět, po chvíli k ní přidáme kousky zeleniny. Mrkev s bramborem…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zakápneme olejem. Necháme chvíli odpočinout.Pórek nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na drobno.…
Játra v této úpravě neodmítne nikdo. Přesvědčíte i toho, kdo je nevyhledává. Jemně pikantní, nepřepečené, lehce podušené a s dobře zvolenou přílohou vám zcela jistě…
Játra opláchneme, osušíme a očistíme od blanek. Pokrájíme je na plátky cca 1 cm silné a na okrajích je malinko nařízneme. Klobásku pokrájíme na kolečka. Plátky jater i…