

Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce
Suroviny 6 porcí
- 1000 g kuřecích řízků
- 2 lžíce olivového oleje
- střední mrkev
- červená cibule
- 2 hrsti brusinek ( sušených )
- feferonku čerstvou (lze použít i drcené chilli papričky)
- půlku malého čerstvého ananasu 200-300 g (v nouzi lze použít i kompotovaný)
- 6-8 cm zázvoru
- 2 lžičky kari
- 3 lžíce rajského protlaku nebo pasírovaných rajčat
- 250 ml kuřecího vývaru ( dala jsem gelové vajíčko )
- malá 1 plechovka kokosového mléka o objemu 165 ml
- 250 ml smetany 12% na vaření 12%
Postup přípravy receptu
Na pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata.
Přihodíme na kostky nakrájené maso (nesolíme) a zarestujeme, až nám maso zbělá.
Potom do pánve přihodíme na hranolky nakrájenou mrkev, chvilku restujeme a přidáme bujon. Necháme mírně projít varem cca 10 minut.
Promícháme, přidáme protlak, brusinky (nebo rozinky), ananas překrájený na přibližnou velikost masa, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, feferonku bez semínek (nebo drcené chilli papričky) a kari.
Po asi 5 minutách přilejeme kokosové mléko a smetanu. Doladíme chutě, můžeme v této fázi přisolit. Za mírného probublávání necháme tekutinu mírně zredukovat, asi tak 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem si nedávno našla na Seznamu - ProŽeny.cz "Souboj receptů", upravila k obrazu svému. Milovníci sladkopálivých chutí si opravdu pochutnají, je to velice dobré, všechny ty chutě se hezky doplňují a ve finále je to něco neskutečně lahodného.
Jako příloha je vhodná rýže, určitě by se hodil i kuskus, my jsme zvolili rýžové nudle.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bengalúru - kuřecí kousky ve sladkopálivé omáčce
-
Biton: já moc děkuji za odzkoušení a jsem ráda, že chutnalo
-
Chtěla jsem pochválit tento super recept! Sice jsem si ho přizpůsobila svým možnostem, ale i tak je to
Použila jsem mraženou zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřice) a místo čerstvé feferonky jsem použila sladkou chilli omáčku a chilli z mlýnku a trochu sojovky a vody (aby se mi to nepřipalovalo). Nemám v kuchyni moc zkušeností! Jinak
-
senky: moooc děkuji za hezký obrázek
a jsem ráda, že chutnalo.. chutnalo, že -
Rebi
minulou neděli k obědu a
bod a foto
-
Zuzka - Cobra: to mě moc těší
děkuji
-
Před chvílí uvařeno s krůtím masem, přidala jsem více chilli papriček, kokosového mléka a šťávu z kompot. ananasu - vynikající!
-
Ivana Ch:
to mě moc těší
u nás to mělo taky úspěch..děkuji
-
Dnes byla tato dobrota k obědu, mužský se olizovali až za ušima, musela jsem slíbit že jí budu vařit častěji.
-
maiva:Maivuško..ale ono to není až tak hrozné, že by ti vyhrkly slzy do očí..děda jedl ani nemrk
děkuju ještě jednou všem -
Překrásně naservírované, moc pálivé nemusím, ale vypadá velice lákavě
+
-
Klara: Klárko..ono to tam nebylo...Domi si toho všiml a upozornil mě...děkuju
-
Domi:tam, kde "chvílu restujeme a pridáme BUJON". Je to tam, špatne si videla, to sa stáva.
-
Zdenka1: moc mě to těší
a kde mám fotečku, co
Domi: nesmírně mě to těší, že jídlo chutnalo a taky to, že jsou tady tak všímaví a pozorní uživatelé a když je autor lempl(jako já), že na chybu upororní
moc děkuju..už jsem zapomenuté dopsala -
Uvarené, zjdedené, vynikajúce. Len mám jednu otázku, teraz neviem či pre oči nevidím, ale stále som v recepte nemohla nájsť, kde sa používa ten vývar :o)
-
Dnes bylo k obědu
. Jako přílohu jsem zvolila rýži. Mám vyřídit pozdravení a poděkování od spokojené rodinky
. Opravdu delikatesa