Domácí krtkův dort
Recept ještě nebyl hodnocenV devadesátých letech získal tento moučník velkou popularitu, krtkův dort byl hitem mnoha dětských oslav. Čokoládový korpus, banány a pořádný kopec šlehačky zvládnete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 476 kJ / 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 88,00 g |
– cukry | 65,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V devadesátých letech získal tento moučník velkou popularitu, krtkův dort byl hitem mnoha dětských oslav. Čokoládový korpus, banány a pořádný kopec šlehačky zvládnete…
Pařížský dort je ozdobou cukráren již dlouhá desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal o mnoho přichází. Pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou je zkrátka…
Pokud máte chuť na něco sladkého, vyzkoušejte pavlovy. Malé dortíky, křupavé na povrchu a měkké uvnitř, připravíte z vyšlehaných bílků a po upečení nazdobíte krémem z…
Doma vyrobený krém z mascarpone a šlehačky je lahodný, jednoduchý a rychlý, všechny suroviny se šlehají najednou. Nadýchaný krém se skvěle hodí na promazání dortů a řezů…
Kávové děrované řezy jsou přesně to, co chcete mít na dezertním talířku po nedělním obědě. Nejlépe ještě s šálkem dobrého čaje, či kávy. Kyprý korpus, silná kávová…
Skvělý dezert, pro který potřebujete minimum surovin. Pokud máte rádi tradiční medovník, ale nehrnete se do pečení, je pro Vás tento recept skvělým řešením. Nejlépe…
Přemýšlíte, jakou dobrotu upéct pro návštěvu? Zkuste naše koňakové řezy. Nadýchané piškotové těsto a krém s vaječným likérem vás určitě mile překvapí. Moučník je moc…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta jsou snadné na přípravu a úžasně šťavnaté. Pěkně vychlazené vás v horkých letních dnech příjemně osvěží. Nejlepší jsou na…
Lehký nadýchaný piškot, na němž leží smetanový krém, který je polštářem pro šťavnaté a lehce kyselé mandarinky. Celé to zakryje pudinkový rozvar. Není na co čekat,…
Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá…
Tento svěží letní jahodový dort si zamilujete hned po prvním ochutnání. Kakaový korpus je promazaný vyšší vrstvou krému z mascarpone, bílého jogurtu, zakysané smetany a…
Suroviny na těsto smícháme, nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, upečeme při 180 stupních.Šlehačku, ztužovač, puding dáme do uzavíratelné nádoby, zavřeme a…
Chcete tip na rychlý moučník pro nečekané hosty? Skvělým řešením je tato roláda, která se dá naplnit mnoha ingrediencemi z nichž nejjednodušší je právě ušlehaná šlehačka…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Dort s pudinkovým krémem, vonící po broskvích a s domácí šlehačkou. Takový je dort "Florida", který je krásně lehký, vláčný a vykouzlí úsměv na tváři ať už dospělému, či…
Úroda ostružin na nás zpravidla čeká v polovině léta. K tomu patří také horké dny, které je potřeba si něčím dobrým zpříjemnit. Upéct si tak můžeme dokonalé řezy z…
Nebe na plechu, přesně tak by se dala popsat tato propadlá buchta. Nejen, že nádherně vypadá, ale ještě lépe chutná. Dvoubarevný kyprý korpus je plný vanilkového pudinku…
Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Když před lety do naší kuchyně vtrhly řezy "Hrk, Hrk" dostaly název podle zvuku jejich přípravy. Krém se tvořil třepáním (hrkáním) smetany s pudinkem Créme Olé v…
Dýni využijeme nejen při přípravě slaných pokrmů, ale také při pečení moučníků. Koláč z dýně je krásně vláčný, příjemně sladký a perfektně jej doplní lehký tvarohovo…
Nadýchaný piškotový korpus, lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany a vaše oblíbené ovoce - to je ideální způsob, jak zpracovat sezónní ovoce. Dezert můžete ještě…
Rolády jsou zpravidla svátečním moučníkem, a to zejména pro svůj vzhled. S tímto receptem můžete doma vykouzlit nadýchanou ořechovou roládu plněnou šlehačkou. K…