Krém povznese každý dezert o úroveň výš. Který patří k vašim nejoblíbenějším?
Krém je nedílnou součástí sladké kuchyně, kde má opravdu široké využití. Největší výhodou je, že jej můžete připravit z různých surovin, a tak si na něm může pochutnat opravdu každý. Vyberou si jak milovníci lehčích a svěžích krémů, tak i ti, kteří nedají dopustit na klasický máslový krém.
Do čeho všeho využijete krém?
Krémy mají různé využití. Nejčastěji se používají do dortů, řezů, zákusků či rolád. Oblíbené jsou také muffiny či cupcaky, které jsou dozdobeny právě lehkým krémem. Samotný krém pak lze také s dalšími komponenty (ovoce, sušenky, ovocné omáčky) navrstvit do skleniček a máte efektní dezert na stole. Bez krému se pak také samozřejmě neobejde vánoční cukroví, nebo oblíbené dukátové buchtičky.
Chutný krém lze připravit z různých surovin
To, z jakých surovin budete připravovat krém, záleží na tom, co právě pečete a co máte rádi. Do základního krému pak můžete přidat různé ingredience navíc (čokoláda, ovoce, káva, ořechy, kokos apod.) podle chuti.
- Krém z mascarpone a šlehačky,
- krém ze šlehačky,
- krém z tvarohu a zakysané smetany.
- krém z másla,
- krém z čerstvého sýra,
- krém z pudinku,
- ganache s čokoládou.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 1 hodinou
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 7 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
Bruselské řezy: Slané krémové jednohubky překvapí lehce pikantní chutí, jsou ozdobou svátečního stolu a snadné na přípravu
Vejmrda aneb jablečný křen: Oblíbený dip k ovaru je nejlepší z červených jablek, chuť mu dodá vývar
Jak uchovat hroznové víno, borůvky či jahody čerstvé až dva týdny? Pomůže trik se zavařovačkou