Koláč z listového těsta nemusíme péct pouze na sladký způsob, ale také na slano s lososem a mangoldem. Mangold je zelenina příbuzná špenátu a připravuje se také podobným způsobem. Náplň koláče připravíme z mascarpone s kysanou smetanou, dochucený česnekem a koprem.
19 nejlepších receptů z ryb: Vybrali jsme z receptáře rybí speciality, které vás nadchnou
Naše řeky i jezera jsou domovem celé řady vynikajících ryb, které můžeme připravit v celku nebo rozdělené na řezy. Jaké jsou nejlepší recepty z ryb a jak je velmi jednoduše připravit? Nejsnadněji upravené ryby jsou buď upečené v troubě, ugrilované nebo také tradičně obalované na řízek.
Ryby a mořské plody jsou důležitým zdrojem zdraví prospěšných omega-3 mastných kyselin, dále vitamínů i minerálů, k tomu obsahují vysoké množství kvalitních bílkovin. Další výhodou je jejich krátká tepelná úprava, zdravý oběd proto máte většinou do půl hodiny hotový.
Recepty ve výběru
- Koláč s lososem a mangoldem (špenátem)
- Třeboňské kapří hranolky
- Candát pečený na citronech
- Tataráček z lososa a rajčat
- Kapr v pivní máslové marinádě
- Bylinková treska na másle a kmínu
- Mořská štika s kapary a mátou
- Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu
- Makrela s rajčaty a bramborami
- Italská čočka s pečenou treskou
- Pangasius v pomerančové omáčce se zelenými fazolkami
- Zapékané mističky s lososem a brokolicí
- Rybí filé v jogurtové marinádě s hlívou a bylinkami
- Domácí uzená makrela
- Tilapie v sýrovém těstíčku
- Vánoční kapr ve zlatých šupinách
- Vánoční rybí polévka (staročeská)
- Tortily s baby špenátem a lososem
- Domácí Maki Sushi
1/19
1/19
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 15 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 18 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 19 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Dáte si kapra, pstruha nebo lososa? Receptů z ryb je velké množství. Stačí si vybrat
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře