Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční kapr ve zlatých šupinách

Pokud připravujete ke štědrovečerní večeři smaženého kapra, máme pro vás variantu smaženou v kukuřičných lupíncích. Při smažení je potřeba opatrnosti, lupínky se rády připalují. Malý trik s dopečením v troubě zajistí, že budou kousky kapra krásně propečené a křupavé.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

trebonskykapr

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min + odležení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, + odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 995 kJ /
1 433 kcal
Bílkoviny46,51 g
Tuky20,95 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 408 mg
Sůl5,52 g
Sacharidy251,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky kapra osolíme (solí nešetřit) a posypeme trochou mletého kmínu. Necháme asi hodinu v lednici. Krok 2: Z vajíček, škrobu, mouky a mléka připravíme řidší těstíčko, které osolíme a necháme chvíli odstát. Porce kapra obalujeme v řidším těstíčku, necháme je trochu okapat a potom je naskládáme do mísy s nadcenými kukuřičnými lupínky. Zlehka ze všech stran přimáčkneme lupínky k rybím plátkům. Krok 3: Poté jednotlivé kousky smažíme na mírně rozpáleném tuku. Kapra smažíme jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky. Pozor lupínky by při vysoké teplotě shořely. Krok 4: Plátky vyjmeme, nevadí, pokud nejsou dobře prosmažené, vložíme je na plech a dopékáme v troubě při 90°C asi 10 minut.

TIP: Jak snadno odstranit šupiny z kapra

Zveřejněno 18. 12. 2009

Poznámka autora trebonskykapr

Prohlédněte si video s návodem na přípravu tohoto receptu

http://www.trebonskykapr.cz/kapr-ve-zlatych-supina...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční kapr ve zlatých šupinách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OM2Y

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční kapr ve zlatých šupinách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OM2Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá překrásně...:-p Já sice kapra na Štědrý den nesmažím, jsme zváni k mamince, ale mohla bych jí recept ukázat, třeba ji také zaujme. :yes:

super - v lupínkách to já ráda, koupím kapra - klukovi budu tvrdit že to jsou rybí prsty:-D:-D:yes:

Ondřeji, to také dělávám a někdy také s pomačkanýma brambůrkama(pak rybu méně solím), tak ti mohu rovnou poslat boda:yes:

Když u nás sladkovodní rybky nemusíme:-( Ale recept se mi moc líbí, myslíte, že by to šlo třeba z pangasia? Toho milujem:-K

Moc hezké a to video je zase super;-):yes:

Ondreji, to je krasa.:yes:1:yes:

Tématické fráze:
kapr v lednici, kapr v lednici, vánoční kapr, recept na vánočního kapra, kapři lupinky, kapr recept, u zlatého kapra, rybí prsty z kapra, kapr se zlatými šupinami, kapr v kukuřičných lupíncích, vánoční kapr recepty, vánoční kapr recept, recept vánoční kapr, lupínky z kapra, kapr v lupínkách, pangasius v těstíčku z corn flakes recept, kapr v cornflakes, vánoční kapr přírodní, kapr v kukuřičných lupínkách, recept kapr

Suroviny:
filet z kapra, škrob, mléko, mouka hladká, vejce, sůl, kmín mletý, corn flakes, olej, citron

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu