16 receptů na dezerty a moučníky s alkoholem: Vybere si každý z nás
Už naše babičky věděly, že alkohol nejen pomáhá těstu kynout, ale třeba i to, že koblihy s rumem při smažení tolik nenasáknou tukem. Alkohol dodává moučníkům chuť a některé z nich by bez alkoholu nebyly tím, čím jsou.
Moučníky a dezerty s alkoholem jsou velmi oblíbené ať mezi muži, tak mezi ženami. Tvrdý alkohol i sladké likéry zajistí dezertům jedinečnou chuť i vůni a ačkoliv se tepelnou úpravou vypaří, chuť zůstane. Poradíme vám několik receptů, kde má alkohol významnou roli.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Jednoduché punčové řezy
- Likérové špičky s vaječným koňakem
- Višně v rumu
- Kokosové kuličky s rumem v čokoládě
- Tvarohové koláčky s povidly a rumem
- Kynutá bábovka s rumem a ořechy
- "Pralinky podomácku" Zázvorové bonbony s bílou čokoládou a citronem
- Flambovaný banán s kešu oříšky
- Opilý Izidor
- Malinový piškotový hřbet
- Vinná pěna
- Anýzová kolečka s rumovou polevou
- Pivní štrúdl s pivní glazurou
- Zmrzlina Vaječný koňak
- Boží milosti
- Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
1/16
1/16
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 9 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
7 jídel, která se neobejdou bez alkoholu: Vyzkoušejte "opilé" dobroty pro náročné jazýčky
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Komentáře