Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 370 kJ / 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 49,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nastrouháme kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.
Krok 2: Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany.
Krok 3: V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.
Zveřejněno 3. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlqD
Moje poznámka
Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlqD
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 minutami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 2 minutami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 1 hodinou
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 1 hodinou
Segedínský guláš
BublinaF před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 5 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 5 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 5 hodinami
Ovocná tvarohová buchta
fralena před 6 hodinami
Jemná kuřecí pomazánka s koprem
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Tématické fráze:
flambované palačinky,
crepes suzette,
crepes suzette pohlreich,
creppes,
palačinky crepes suzette,
flambovana palacinka,
crepes recept,
crepes suzette recept,
palacinky na pomerancich,
crepe suzette recept,
flambovane palacinky s pomerančem,
grand marnier palačinky,
palačinka crepe suzette,
palačinky s pomerančovým likérem,
palačinky crepe de suzette,
palacinky pomeranc,
čím nahradit likér grand marnier,
flambované palačinky grand marnier,
grand marnier recepty,
flambovana pomeranc
Suroviny:
palačinky,
pomeranče,
máslo,
cukr,
grand marnier
Komentáře (9)
Souhlasím s vámi
U profíků jsem okoukal, že k obracení stačí vidlička: utopit palacinku v omáčce, pak navinout na hroty a rozvinout druhou stranou do omáčky
Když toto chystám před flambováním v kuchyni, tak vložím palačinku do omáčky, pak opatrně uchopím obouruč prsty jako kapesníček a v omáčce vymáchám i druhou stranu a složím kapesníček do šátečku a pak šátečky vyskládám do pánve
Nepoužívám ani extra kastrůlek k nahřívání alkoholu. Fambuji přímo na pánvi...