Jak se peče z mrkvového těsta. Oblíbená mrkev má své místo i ve sladké kuchyni
Mrkev se řadí mezi nejpoužívanější a nejoblíbenější druhy zeleniny. Je přirozeně sladká a vhodná do těst na pečení drobného pečiva, koláčů, perníků i dortů. Pečivo, do kterého přidáme strouhanou mrkev, získá krásnou barvu, vláčnost a příjemnou chuť.
Důležitá pro naše zdraví
Mohlo by vás zajímat
Drobné mrkvové pečivo
Oblíbené mrkvové koláče
Koláče z našeho přehledu patří mezi mrkvové moučníky snadné na přípravu. Jemně strouhaná mrkev, citrónová kůra a vanilkový cukr jim dají tu správnou chuť. Po upečení je můžeme ozdobit citrónovou polevou. Do koláčů z mrkvového těsta se chuťově velmi dobře hodí mleté vlašské ořechy - snadno je vyloupeme podle našeho návodu.
Mrkvové řezy, perník nebo dort
Lité mrkvové perníky mají výbornou chuť díky perníkovému koření. Po upečení je potíráme povidly a zdobíme rozpuštěnou čokoládou nebo šlehačkou. Z mrkvového těsta pečeme také atraktivní zdobené řezy, které bohatě potíráme vanilkovým krémem se zakysanou smetanou. Můžeme vyzkoušet i nepečený mrkvový dort nebo zdravější mrkvové kostky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře