Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí roláda

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 104 kJ /
264 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky18,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy1,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z masa uděláme plát, který potřený olejem uložíme alespoň na 24h do lednice (zkřehne). Krok 2: V den přípravy maso od oleje otřeme, naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické a na ni dáme vaječnou omeletu - osmažíme krájenou cibulku se špekem, přidáme trochu papriky pro barvu, houby (měla jsem svoje dušené, zavařené) a zalijeme rozšlehanými vejci. Posypeme sekanou natí a zakryjeme pokličkou, aby omeleta dříve ztuhla. Krok 3: Takto připravené maso opatrně, ale pevně svineme a zpevníme buď spíchnutím kovových jehel nebo svázáním provázkem, vhodným na pečení. Krok 4: Roládu dáme do vymazané zapékací mísy, poklademe kousky špeku, podlijeme trochou vody, zakryjeme a dáme péct na 200°C. Asi po hodině odkryjeme, kolem rolády uložíme čtvrtky cibule a dopečeme do červena.

Zveřejněno 21. 6. 2010

Poznámka autorky cathleen

Maso jemňounké a voňavé, barevné pro očko....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R0R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R0R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Roláda vypadá moc dobře:yes::-p

Chocolate 21. 6. 2010 18:18
Stejné vařil Babica v sobotu:))))

Ivi, parádní recept:yes: jen mít toho divočáka:yes: +

Cathleen, ty jsi neskutečná :-!:-! A nepošle a nepošle, ale musela to být dobrůtka :yes:+

:-p:-p:-p,jenom mít toho kance :-(:yes::yes::yes:,ještě jsem nikdy kance nejedla,ale určitě to bylo mňam....:-D

Kančího masa mám hafo, takže tuto roládu hned vyzkouším.

Takové masíčko dělal tuhle sobotu host v Babicových dobrotách. Přesně stejný recept. I když Cathleen píše, že masíčko měla naložené v oleji dřív. Je vidět, že Babica vaří dobře a chutně. Jeho masíčko vypadalo úúúúplně stejné, jak má Catheen na obrázcích. Takže obyčejné Babicove recepty jsou neobyčejně dobré.:yes: Na Babicovy dobroty se dívám pravidelně a vůbec nechápu, proč ho někteří lidi nemusí. Babica vaří jídlo, které je dostupné všem. :-D Vaří tak, jako většina z nás. :-))

Cathleen, tak to je krása a jistě i dobrota!!:yes::yes:+5.

Cathleen - jezis to je kraaasa, ja divocaka tak rada:-p:-p:-p :yes:4:yes:Jani R. tak flintu do ruky a hura do lesu:-D:-D:-D

Jedním slovem..nádhera, roládky jsou vděčné jídlo, ale kde vzít divočáka, co?;-):yes:

Ivi, tak Babicův pořad byl vlastně jako předskokan ;-), ale fakt to Tvoje menu je jako od profíka, o fotkách nemluvě :yes:

Jani, p. Babica mě neinspiroval, aspoň ne v celém receptu. Když ten svůj recept ukazoval v televizi, měla jsem masko už den naložené v oleji (dostali jsme ho od švagrové a já do oleje kdysi nakládala hovězí na roládu, krásně zkřehlo.) Takže jsem naložila i kance a celé odpoledne vymýšlela, jak ho "naděju" - hořčice, anglická, vejce, houby byly jasné + něco pro barvu.....a pak jsem téměř s otevřenou pusou koukala na Babicův pořad, kde vařili podle "mého" receptu :-D:-D:-D Vzala jsem od něj vlastně jen to, že jsem vejce nemíchala, ale nechala srazit v omeletě. Dobrý nápad:yes:

cathleen - Ty ale provokuješ:-), lesy jsu plné divočáků a já nemám " do hrnce " ani kousek:-(. Recept ukládám na lepší časy.;-) Recept skvělý, fotky nádherné:yes:, posílám bodík+:-)

Tématické fráze:
roláda z divočáka, roláda z kančího masa, roláda z kančí kýty, roláda z kančího, kančí bok, roláda s divočáka, divocak rolada, kančí kýta cena, roláda divočák, babica recepty kanci rolada, plněná kančí roláda, roláda s kančího masa, roláda z divočáka recept, roláda z divočála, kančí, recept na roladu z divocaka, kanci na houbach recept, roláda z divočáku, recept rolada z divocaka, kančí roláda babica

Suroviny:
maso z divočáka, olej, sůl, pepř, hořčice, slanina anglická, cibule, špek, nať petrželová, houby, paprika čerstvá červená, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu