Cukrářské koblihy
Všechny recepty na koblihy se zdají být sejné, přece jen je vždy nějaká drobnost odliší. Toto těsto je zaděláno s hladké i hrubé mouky, voní po vanilce a rumu a plníme jej ještě před samotným kynutím koblih. Pak už jen smažíme.
Suroviny pro 1 dávka
Z tohoto množství je asi 25 koblížků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 688 kJ / 2 794 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,34 g |
| Tuky | 79,15 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 653 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 420,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme droždí, lžíci cukru, 100 g mouky a 125 ml vlažného mléka (vše z již odvážených surovin) a zaděláme kvásek, který necháme zkynout.
Krok 2: Žloutky, zbylé mléko a cukr šleháme v parní lázni, až hmota zhoustne a je vlažná.
Krok 3: Pak přidáme vykynutý kvásek, zbytek mouky, špetku soli, rum a vlažný rozpuštěný tuk.
Krok 4: Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme, naplníme oblíbenou marmeládou a teprve hotové je necháme asi 1 hodinu kynout.
Krok 5: Pak koblihy smažíme v mírně rozpáleném oleji z obou stran.
Zveřejněno 2. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukrářské koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RoP
Moje poznámka
Cukrářské koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RoP
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 11 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 14 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 6 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 10 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 10 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 11 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 11 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 12 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 12 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 12 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 13 hodinami
Tématické fráze:
koblihy bez kynutí,
cukrářské recepty,
koblihy recept bez kynutí,
cukrářské droždí,
kobliha recept,
maminčiny recepty koblihy,
koblihy bez drozdi,
kvásek na koblihy,
koblihy bez rumu,
koblihy smažené,
cukrářské droždí recepty,
testo na koblihy,
recept na koblihy bez kynutí,
cukrářské koblížky,
maminčiny koblihy,
smažené kynuté šišky,
smažené šišky jako koblihy,
cukrářské receptury,
koblihy recepty,
kynuté koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
cukr,
žloutek,
droždí,
tuk,
mléko,
rum,
vanilka,
sůl,
marmeláda
Komentáře (6)
No po 3 hodinovém kynutí těsto nic moc ( přirovnala bych konzistenci k vánočním perníkům ) nedalo se s ním vůbec pracovat a ke kynutému těstu mělo daleko.