Suroviny
Porce: 4-5 podle velikosti kachny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 852 kJ / 1 638 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,55 g |
Tuky | 42,91 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 7,91 g |
Sůl | 18,80 g |
Sacharidy | 293,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu opláchneme, osušíme, rozřízneme podél hrudní kosti a rozložíme "naplacato". Lze samozřejmě péci klasicky vcelku, ale takto se lépe a rychleji propeče, maso uvnitř není takové uvařené. Všichni mají krásnou kůžičku (dělám tak i kuře, pokud rovnou neporcuji na díly).
Krok 2: Maso dostatečně osolíme, potřeme marinádou ze sojové omáčky a medu, trochu podlijeme a přikryté dáme do vyhřáté trouby péct na cca 170°C.
Krok 3: Pečeme doměkka za občasného podlévání výpekem a potíráním marinádou, ke konci odkryjeme a dopečeme dozlata.
Krok 4: Omáčka: Slaninu (špek) nakrájíme na drobné kostičky, dáme vyškvařit do kastrolu, přidáme nadrobno nasekanou cibulku, zpěníme a přidáme hrst rozinek.
Krok 5: Jakmile se rozinky nafouknou, podlijeme trochou vody, přidáme švestková povidla a mícháme do rozpuštění. Necháme na mírném plameni provařit.
Krok 6: Promixujeme ponorným mixérem, tím dostaneme chuť rozinek do omáčky, přidáme druhou hrst rozinek, podle chuti cukr, citron, sojovku, sůl (já jsem množství zpětně odhadovala) a necháme znovu provařit. Pozor, povidla mají docela dostřel, tak je ať nemáte po celé kuchyni, raději pořád míchat a velmi mírný oheň.
Podáváme s přílohou dle vlastní chuti, u nás se nemohli dohodnout, tak byly gnocchi, rýže a houskový knedlík, jak si kdo přál....mně osobně chutnalo nejvíce s gnocchi, byl by určitě výborný i klasický bramborový knedlík, ale ten doma zrovna chyběl....
Podáváme s přílohou dle vlastní chuti, u nás se nemohli dohodnout, tak byly gnocchi, rýže a houskový knedlík, jak si kdo přál....mně osobně chutnalo nejvíce s gnocchi, byl by určitě výborný i klasický bramborový knedlík, ale ten doma zrovna chyběl....
Zveřejněno 13. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPQX
Moje poznámka
Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPQX
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Ajvar z paprik
Přidáno před 1 hodinou
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 5 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 8 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 41 minutami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 1 hodinou
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 2 hodinami
Citronová poleva 2
EvaEva80 před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Bramborový guláš na špeku s houbami
Krajanekcestovatel před 4 hodinami
Rajská polévka II.
Kajkajak před 5 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 7 hodinami
Budapešťská pomazánka
83spacir před 7 hodinami
Tématické fráze:
tv mňam recepty,
kachna se švestkovou omáčkou,
kachna na švestkové omáčce,
recepty z tv mňam,
kachna na povidlech,
omáčka ke kachně,
mňam tv recepty,
omačka na kachnu,
kachna s omačkou,
kachna ve švestkové omáčce,
recepty z ppořadu mňam,
recepty z kachny,
recepty z pořadu mňam,
recept na kachnu,
tv mňam,
kachna s omáčkou recepty,
kachna povidla,
kachna s povidla,
švestková omáčka ke kachne,
bramborový knedlík se švestkovou omáčkou
Suroviny:
kachna,
med,
omáčka sojová,
sůl,
slanina,
cibule,
povidla švestková,
rozinky,
sůl,
cukr,
šťáva citronová,
omáčka sojová
Komentáře (17)