Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 238 kJ / 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,88 g |
Tuky | 1,17 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 38,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu nebo pekáčku vyškvaříme nakrájený kousek špeku, z bůčku odkrojíme kůži a kosti, nakrájíme na větší kostky a ty poprášíme moukou.
Krok 2: Maso osmahneme na špeku, až se zatáhne, vyndáme z kastrolu a osmahneme cibuli.
Krok 3: Tu následně podlijeme pivem, přípečky rozpustíme a přidáme zelí.
Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem, přidáme maso i se šťávou, kterou pustilo a dusíme/pečeme zhruba 40 minut, až je maso měkké.
Zveřejněno 11. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na zelí a pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QkQM
Moje poznámka
Vepřové na zelí a pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QkQM
Nejnovější recepty
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 2 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 2 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Bezé roláda s lískovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové švestkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 1 hodinou
Maková náplň
lucyb před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 3 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 3 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 5 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 6 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 6 hodinami
Bramborové šišky
cherst před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
janickajan před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelí na pivě,
vepřové na zelí,
zeli na pivu,
recept zelí na pivě,
veprove maso na svetlem pivu,
vepřové na zelí a pivu,
vepřové na pivu,
vepřové v zelí,
vepřové na pivu a zelí,
maso na zelí a pivu,
kysané zelí na pivě,
vepřové maso na pivě,
vepřové a zelí,
vepřová žebra na zelí a na černém pivu,
maso na zelí a pivě,
vepřová žebírka na pivu,
vepřove na pivě a zeli,
recepty vepřové na zelí,
maso na pivu a zeli,
zeli v pivu
Suroviny:
bůček vepřový,
zelí kysané,
pivo světlé,
cibule,
špek,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř,
sůl,
kmín celý
Komentáře (12)
Tohle určitě zkusím o víkendu a pozvu babičku
ta by se tohodle mohla ujest!!
Přidávám bodík a moc děkuji za recept
s tim zelim je to dobry napad, priste ho zkusim neproplachnout
Ale k zelí patří pivo, dělám hodně receptů s pivem, je to lehce pikantní, takže :
Jen k tomu zelí - když ho propláchneš, odplavíš vitamíny - já ho jen sliji a vymačkám a pak podliji vodou. Slitou šťávu schovám, kdyby byla potřeba do zelí, zbytek vypiji.