Rybízový koláč se sněhem
Luxusní koláč s rybízovým sněhem na povrchu si připravíte podle našeho receptu. I když vypadá složitě, příprava nakonec není tak náročná. Výsledkem bude dokonalý moučník k nedělní kávě nebo jen tak pro radost vašich blízkých.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 985 kJ / 5 494 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 93,92 g | 
| Tuky | 226,50 g | 
| Vláknina | 12,60 g | 
| Cholesterol | 1,85 g | 
| Sodík | 705 mg | 
| Sůl | 2,21 g | 
| Sacharidy | 763,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
	Krok 2: Nejprve připravíme těsto na korpus. Tuk utřeme s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko s citronovou šťávou.
	Krok 3: Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme a urovnáme.
	Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 20 minut. Těsto by nemělo být zcela propečené, jen by mělo být svrchu pevné. Bude se ještě péct dál.
	Krok 5: Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu a vmícháme do něj opatrně kuličky rybízu.
	Krok 6: Tuto směs naneseme na korpus a vložíme do trouby, kde jsme teplotu snížili na 110 °C.  Hlídáme a můžeme nechat nakonec jenom pečení shora.
	Krok 7: Jakmile je sníh růžový, vypneme troubu a necháme otevřenou i s koláčem uvnitř dojít.
	Krok 8: Podáváme dobře vychlazený.
Zveřejněno 15. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rybízový koláč se sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gPGk
Moje poznámka
					
				
Rybízový koláč se sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gPGk
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 38 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 41 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							rybízový koláč se sněhem, 
						
						
							rybízový koláč se sněhem top recepty, 
						
						
							koláč s rybízem a sněhem, 
						
						
							recept na rybizovy kolač se sněhem, 
						
						
							kolác s rybízem a se snehem, 
						
						
							rychly rybízový koláč se sněhem, 
						
						
							rybízový koláč se sněhem video, 
						
						
							rybízová placka se sněhem, 
						
						
							koláč s rybízem se sněhem, 
						
						
							koláč s rybízem se sněhem, 
						
						
							linecký rybízový koláč se sněhem, 
						
						
							rybízoy kolac se snehem, 
						
						
							rybízový koláč, 
						
						
							rybizovy kolac s bilkovym snehem, 
						
						
							bezlepkovy rybizovy kolac se sněhem, 
						
						
							ribizovy kolac se snehem, 
						
						
							rybízový koláč top recepty, 
						
						
							koláč s rybízem recept, 
						
						
							rybízový koláč recept, 
						
						
							koláč se sněhem
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr, 
						
						
							máslo, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mléko, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							bílek, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							rybíz červený
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (7)