Škvarky z masáků (růžovek)
Škvarky z masáků (růžovek) jsou netradiční lahůdkou pro milovníky hub. Tyto jedinečné škvarky se připravují z růžovek, známých také jako muchomůrky růžovky, které po usmažení získávají křupavou strukturu a bohatou houbovou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme, oloupeme slupku z kloboučků, nakrájíme na plátky.
Krok 2: Vyšší plech či pekáček vymažeme sádlem, dáme až 5 cm vrstvu masáků, osolíme, okmínujeme a dáme do trouby na 220 °C. Houby obsahují hodně vody, takže nejprve pustí vodu a "plavou", poté se tekutina odpaří a pečeme dozlatova.
Krok 3: Ke konci občas lehce promícháme. Houby hodně zmenší objem, takže z plného plechu je nakonec miska této dobroty. Pozor na připálení, zhořkly by.
Zveřejněno 15. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarky z masáků (růžovek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krY5
Moje poznámka
Škvarky z masáků (růžovek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krY5
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 1 minutou
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 20 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Tématické fráze:
hřib masák,
muchomůrka růžovka recepty,
masák,
houba masák růžovka,
houba masák,
muchomůrka růžovka masák,
mochomůrka masák,
škvarky z růžovky,
masák recepty,
hřib růžovka,
růžovka masák,
mochomurka ruzovka,
růžovka masák recepty,
muchomůrka růžovka recept,
škvarky z hub,
masáky,
masáci,
muchomůrka růžovka masák recept,
masák houba,
muchomůrka tygrovitá
Suroviny:
houba růžovka,
sůl,
kmín celý
Komentáře (28)
Jinak koukni na net tam bude jistě i vyobrazená.
ale už mlčím
řízky jsem z něj ještě nedělala, ty z pančáků nebo praváků...a kdysi z babích pupků - ale už jsem ho roky neviděla
To je celkem nebezpečná desinformace
Z hub už jsem dělala všechno možmé, ale tyhle škvarky ještě neznám
řízky jsem z něj ještě nedělala, ty z pančáků nebo praváků...a kdysi z babích pupků - ale už jsem ho roky neviděla
Jo ještě - je lepší drcený kmín než celý nebo mletý