Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šunka v aspiku

Šunkové závitky plněné krémem z majonézy a smetany spolu s hráškem a vařenými vejci zalijeme rosolem. Pikantní chuť aspiku dodají papričky jalapeño. Po vychladnutí podáváme s chlebem a octem.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Metlos Metlos

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 067 kJ /
972 kcal
Bílkoviny64,24 g
Tuky75,08 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 1,99 g
Sůl4,63 g
Sacharidy9,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu připravíme dle návodu, vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na plátky. Krok 2: Připravíme směs z majonézy a smetany, osolíme a opepříme. Namažeme ji na šunku. Šunku pak zarolujeme do rolek. Krok 3: Připravíme nádobu, do které budeme nalévat rosol. Krok 4: Do nádoby nalijeme trochu vlažného rosolu a poklademe nakrájená vajíčka, přidáme hrášek, trochu bylinek a nakládané papričky. Krok 5: Nalijeme zase trochu rosolu, přidáme plněné šunkové rolky a znovu zalijeme rosolem. Krok 6: Necháme 3 hodiny v ledničce a podáváme s chlebem a octem.

TIP: Jakých chyb se vyvarovat při přípravě aspiku

Zveřejněno 16. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunka v aspiku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrKW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šunka v aspiku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrKW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

špatně,uplně vlevo:DDDD;-)

Máš můj velký obdiv.Jenom by mě zajímalo,který na fotce jsi ty.Budu hádat.Úplně vpravo.:yes::-)

Znám to i když v trošičku jiné úpravě, dělám to hodně často. Náplň do šunky je pro mě hodně zajímavá, určitě ji při nejbližší příležitosti vyzkouším.:-K

Seš moc šikovný. Toto se mi moc líbí a mám to ráda, ale nikdy jsem se do toho nepustila. Teď jsi mě navnadil hodně.máš bod!!:-D:yes:

tak toto je krása:yes::yes:

Tématické fráze:
domácí aspik, šunkový aspik, recept na šunkový aspik, domácí aspik se šunkou, šunkový aspik recept, sunka v rosolu, domaci sunkovy aspik, šunka s vejci v aspiku, v aspiku, šunka s vejcem v aspiku, šumka v aspiku, recept na aspik se šunkou, šunkové rolky v aspiku, domácí vejce v aspiku, aspik v prášku, aspik, aspik šunkový, vajíčko v aspiku, aspik recept, domácí šunkové závitky v rosolu

Suroviny:
želatina prášková, šunka, hrášek, vejce, sůl, pepř mletý, paprička jalapeňo nakládaná, bylinky, majonéza, smetana, chléb, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu