Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát - zase jinak

Tento bramborový salát přináší neotřelou kombinaci chutí. Díky čerstvým rajčátkům, paprice, zakysané smetaně a bylinkám je svěží a plný chutí. Skvěle se hodí nejen ke smaženému řízku, ale i jako samostatný lehký pokrm.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení a odležení

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení a odležení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 110 kJ /
1 460 kcal
Bílkoviny41,51 g
Tuky38,62 g
Vláknina42,60 g
Cholesterol 322 mg
Sodík 2,33 g
Sůl6,04 g
Sacharidy216,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory předem uvaříme ve slupce v dobře osolené vodě a necháme je zcela vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Krok 2: Poté brambory i vejce oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Krok 3: Cibuli oloupeme, papriku očistíme a spolu s lahůdkovou cibulkou a rajčátky vše nakrájíme nadrobno. Sterilovanou zeleninu slijeme z nálevu. Kopr a pažitku nasekáme najemno. Krok 4: V míse nejprve prosolíme nakrájené brambory, zalijeme je smetanou na vaření a přidáme hořčici. Přisypeme připravenou zeleninu, opepříme a důkladně promícháme rukama. Krok 5: Nakonec přidáme nasekaný kopr a pažitku, zakysanou smetanu, worcesterovou omáčku, majonézu a nakrájené vejce. Vše důkladně promícháme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a necháme salát odležet v chladu, aby se chutě propojily.

TIP: Jak připravit domácí majonézu

Zveřejněno 24. 8. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Salát má osvěžující chuť díky rajčátkům a paprikám, nám moc chutná. Může se nasekat a přidat taky salátový zelený list.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z70r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z70r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Určitě vyzkouším. Určitě bude moc dobrý:-*:yes:

Bibinko salátky mám taky moooc ráda:-p:yes:Ukládám a posílám bodíček:-K

Bibinko ukládám a vyzkouším.:yes:Bramborový salát mám ráda.

Tématické fráze:
bramborový salát bez Majolky®, bramborový salát se zakysanou smetanou, lahudkovy bramborovy salat, bramborový salát s pažitkou, lahůdkový bramborový salát recept, bramborový salát, bramb.salat, bramboroví salát bez Majolky®, bramborovy salat se zakysanou, bramborový salát se smetanou, bramborový salát s okurkou, lahůdkový vánoční bramborový salát, recept na bramorovy salat, bramborový jinak, bramorovy salat jinak, bramborovy salat s cibulkou, bramborový salat bez z Majolky® s vejcem, bramborový salát s vejcem a bez Majolky®, salát bez Majolky®, bramborový salát bez Majolky® s s cibulí

Suroviny:
brambory, vejce, rajče cherry, paprika čerstvá červená, cibule, cibulka lahůdková, pažitka, kopr, směs zeleninová, majonéza, smetana na vaření, hořčice plnotučná, smetana zakysaná, omáčka worcesterová, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu