Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravý tvarohový koláč z celozrnné housky

Zapomeňte na složité pečení! Tento zdravý tvarohový koláč připravíte během pár minut – základem je celozrnná houska, která nahradí klasické těsto. Výsledek je lehký, vláčný, ideální ke kávě i jako snídaně.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sara Kolopa Sara Kolopa

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 499 kJ /
836 kcal
Bílkoviny76,08 g
Tuky2,73 g
Vláknina5,72 g
Cholesterol 106 mg
Sodík 308 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy123,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celozrnné housky rozemeleme na strouhanku. Krok 2: Do vody s mlékem zavaříme kakaový pudinkový prášek a dobře promícháme. Přidáme oloupané a nahrubo nastrouhané jablko a necháme přejít varem. Dle chuti můžeme dosladit. Necháme vychladit. Krok 3: Zapneme troubu na 180 °C. Koláčovou formu vyložíme papírem na pečení. Krok 4: Vše na spodní „korpus“ smícháme, vznikne hustá hmota, kterou pomocí ve vodě namočené lžíce rozetřeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Krok 5: Potřeme dvěma lžícemi marmelády (nebo pyré z manga či rakytníku), nebo můžeme marmeládu zcela vynechat. Krok 6: Tvaroh s kokosem a medem vyšleháme dohladka, smícháme s vychladlým pudinkem (ve kterém jsme zároveň povařili i jablíčko). Nakonec vmícháme borůvky. Rozetřeme na připravený korpus. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 30–35 minut.

TIP: Tvaroh ve sladké kuchyni - nejlepší recepty

Zveřejněno 26. 8. 2010

Poznámka autora Sara Kolopa

Měla jsem chuť na něco sladkého, ale nerada hřeším kalorickými bombami. Tak vznikl tento recept, při kterém jsem zároveň spotřebovala staré housky a přebytečný tvaroh. V tvarohové vrstvě je med a třtinový cukr uveden jen přibližně, každý si oslaďte podle své chuti. Výsledek je skvělý, báječně chutná jak teplý, tak studený (studený jde dobře krájet).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7pvw

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7pvw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tedy chválím nápad vypadá to výborně:yes:

No záleží na typu trouby, zkuste 160 st. :-))).:yes:

A zhruba jakou tepltou měla ta trouba? Moc se v tom nevyznám...

Vypadá to nádherně! Rozhodně vyzkouším;-) díky

Děkuji za dietní receptík.Ukládám:yes:

Zdravý a moc hezký moučník oceňuji bodíkem;-):yes:

teda, to musi byt mnamka :yes: druhy bodik je zcela zaslouzeny :-K

Tématické fráze:
celozrnný koláč, celozrnné koláče, celozrnný koláč s tvarohem, dietní koláč, dietní tvarohový koláč, zdravý koláč s tvarohem, celozrný koláč, dietní koláč s tvarohem, tvarohový koláč z celozrnné mouky, zdravý koláč se švestkami, tvarohový kolac dietni, dietni kolace, celozrnný tvarohový koláč s ovocem, zdravý tvarohový moučník, zdrave peceni z tvarohu, celozrnný koláč recept, zdravý švestkový koláč, zdravý švestkový koláč, celozrnná koláč s tvarohem, zdravé koláče s tvarohem

Suroviny:
houska celozrnná, müsli, kefír, cukr třtinový, marmeláda, tvaroh nízkotučný, kokos, med, pudink kakaový, mléko nízkotučné, voda, cukr třtinový, jablko, borůvky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu