Postup přípravy
Krok 1: Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce.
Krok 2: Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala horká. POZOR nepřepálit tuk.
Krok 3: Do použitého horkého tuku po osmažení všech kousků jater dáme orestovat nakrájenou cibuli a česnek . Vznikne krásně načervenalý základ . Pak přidáme nejlépe čertvě nakrájené natě, rajský protlak, po chvilce najemno nakrájený pórek a rozkrájené naložené kozí rohy.
Krok 4: Vše mícháme a chvíli restujeme . Pak naředíme nálevem z nakládaných papriček nebo vývarem nebo kostičkou masoxu v troše vody.
Krok 5: Až je vše rozpuštěný a provařený, nalijeme na játra v hrnci. Příloha rýže, brambory.
Zveřejněno 23. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dračí sen s játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r20K
Moje poznámka
Dračí sen s játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r20K
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 27 minutami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 29 minutami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 2 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 3 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 3 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 13 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 15 hodinami
Tématické fráze:
kozí játra,
draci v hrnci recepty,
kozí játra recepty,
kozí jatra recept,
kozí rohy sušené,
kozí rohy-sušené,
draci v hrnci,
sušené kozí rohy,
drůbeží játra obalená v mouce,
draci pomazanka,
kozí vnitřnosti,
játra recept,
játra velky nebo maly plamen,
recepty kozí játra,
dračí směs,
sušení jater,
dračí medailonky,
jatra neprskaji,
dračí směs recept,
recept na kozi jatra
Suroviny:
játra drůbeží,
sůl,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
pažitka,
protlak rajčatový,
cibule,
česnek,
pórek,
paprika kozí roh,
masox,
feferonky sušené
Komentáře (14)
Jinak komentáře od Mirči a pbarvy považuju za dostatečně jasné, takže věřím, že je to skvělé a postup rvněž.Mám to taky k odzkoušení, nepřišla na to ještě řada