Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 312 kJ / 1 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,35 g |
| Tuky | 37,08 g |
| Vláknina | 15,24 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 16 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 299,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zo surovin na cesto vypracujeme elasticke, nelepive cesto a na pol hodinky ho nechame bokom odlezat v miske, ktoru zakryjeme utierkou. V druhej miske roztlacime osupane zemiaky, ktore sme vopred uvarili v supke a nechali dobre vychladnut. Pridame sol, kurkumu, Amchoor, Garam masala a nasekanu koriandrovu vnat a vsetko spolu dobre zmiesame.
Krok 2: Cesto aj zemiakovu zmes si rozdelime na rovnaky pocet casti. Teda k 5tim gulockam cesta 5 gulocok zmesy. Gulocky zo zmesy musia byt o nieco mensie ako tie z cesta.
Krok 3: Postupne zoberieme vzdy jednu gulocku z cesta a rozvalkame ju na asi 1/2cm hrubu placku. Do stredu ulozime gulocku zo zemiakov. Zemiakovu zmes do cesta zabalime a vytvarujeme buchticku.
Krok 4: Buchticku valcekom rozvalkame opatrne na 1/2 cm hrubu placku (nepouzivame uz muku na valkanie). Nesmieme valkat rychlo a prilis tlacit na placku. Radsej dlhsie a zlahka, aby sa nam cesto neprasklo a plnka neskoncila na stole.
Krok 5: Panvicu poriadne rozhorucime. Ked je dost horuca, ohen stiahneme na strednu silu a placku opecieme nasucho z oboch stran do hneda. Hotovu placku potrieme maslom a ulozime do utierky, aby neoschla a zostala makka. Su to vyborne ranajky, desiata ci olovrant pre deti.
Krok 6: Tip: Placky sa daju aj zmrazit a to tak, ze po vyvalkani placky na nu polozime plastovy kuchynsky obal, polozime dalsiu placku a takto pokracujeme, kym ulozime vsetky na seba; oddelene tym plastovym obalom. Vsetky zbalime do alobalu a dame zmrazit. Mali by takto vydrzat az 2 mesiace v mraznicke. Ak ich chceme upiect; rozpalime panvicu a zmrazenu placku na strednom ohni opecieme. Placky pred opekanim nerozmrazujeme, idu na panvicu zmrznute.
Zveřejněno 28. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aloo Paratha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KLKz
Moje poznámka
Aloo Paratha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KLKz
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 8 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 5 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 8 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 9 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 9 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 10 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 10 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 11 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 11 hodinami
Tématické fráze:
paratha,
paratha recept,
protha recept,
aloo protha recept,
parantha recept,
aloo protha,
indická placka páratha,
placky parátha,
paratha recepty,
indické placky,
inkitchenopen,
parantha,
aloo,
co je paratha,
indické placky parathas,
parotha recepty,
indická placka paratha recept,
paraty placky,
olovrant,
recept aloo
Suroviny:
mouka,
sůl,
ghee,
voda,
brambory,
sůl,
kurkuma,
amchoor,
koření garam masala,
nať koriandrová
Komentáře (18)
Placky su skvele, robila som ich k mrkvovemu kari a dokonalost sama. Rozhodne si zasluzia bod.
Fotospostup mam na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3524
Pochutnaly jsme si
Pridávám s dovolením fotku.
Jinak od miši další receptík do vyzkoušení, jak já to stihnu?
Prosím, co je to olovrant? Jen zvědavost