Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 720 kJ / 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,69 g |
Tuky | 20,28 g |
Vláknina | 16,75 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 93,85 g |
Postup přípravy
Přidáme česnek a smažíme jen asi 1 minutu.
Vmícháme rajčata, jedlou sodu, petrželku, bobkový list, sůl a pepř. Krok 2: Přikryjeme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Odkryjeme a vaříme dalších 10 minut. Krok 3: Odstraníme z plotny a vmícháme bazalku a med.
Přidáme mléko (nebo vodu), abychom dosáhli požadované hustoty.
Dochutíme solí a pepřem, případně dalších podle chuti. Krok 4: Před podáváním vyndáme bobkový list.
Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným parmazánem, bazalkou.
Výborně se k ní hodí třeba sýrový toast z bílého chleba nebo česneková bageta.
Zveřejněno 1. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová polévka s parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wloz
Moje poznámka
Rajčatová polévka s parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wloz
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 5 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 3 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 4 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 5 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 5 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 6 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 6 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 8 hodinami
Tématické fráze:
rajcatova polevka s parmezanem,
rajčatová polévka top recepty,
italská rajčatova polévka s parmazánem,
rajcatovo bazalkova polévka,
rajcatova polevka s bazalkou a parmazanem,
tomatová polévka bez česneku s parmazánem,
rajčatová s s parmazánem,
rajčatová poléka s parmezánem,
tomatova polevka s parmazanem,
polévka s parmazánem,
polévka s rajcat s bazalkou a parmezanem,
rajčatová polévka s bazalkou a kysanou smetanou,
rajčatová polévka s cibulkou z rajčat,
rajčatová polévka s parmezámem,
rajčatová bazalková polévka,
recept na domácí sušená rajčata
Suroviny:
máslo,
rajče,
soda jedlá,
petrželka sušená,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
med,
mléko,
smetana kysaná,
parmazán,
bazalka čerstvá,
petržel
Komentáře (9)
v tomto receptu reguluje kyselost, resp. snižuje kyselost rajčat
jinak jsem připravila i článek o jedlé sodě vs. prášek do pečiva http://www.chute-sveta.cz/prasek-do-peciva-vs-jedl...zde.