Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 720 kJ / 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,69 g |
Tuky | 20,28 g |
Vláknina | 16,75 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 93,85 g |
Postup přípravy
Přidáme česnek a smažíme jen asi 1 minutu.
Vmícháme rajčata, jedlou sodu, petrželku, bobkový list, sůl a pepř. Krok 2: Přikryjeme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Odkryjeme a vaříme dalších 10 minut. Krok 3: Odstraníme z plotny a vmícháme bazalku a med.
Přidáme mléko (nebo vodu), abychom dosáhli požadované hustoty.
Dochutíme solí a pepřem, případně dalších podle chuti. Krok 4: Před podáváním vyndáme bobkový list.
Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným parmazánem, bazalkou.
Výborně se k ní hodí třeba sýrový toast z bílého chleba nebo česneková bageta.
Zveřejněno 1. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová polévka s parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wloz
Moje poznámka
Rajčatová polévka s parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wloz
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 6 hodinami
Tématické fráze:
rajcatova polevka s parmezanem,
rajčatová polévka top recepty,
italská rajčatova polévka s parmazánem,
rajcatovo bazalkova polévka,
rajcatova polevka s bazalkou a parmazanem,
tomatová polévka bez česneku s parmazánem,
rajčatová s s parmazánem,
rajčatová poléka s parmezánem,
tomatova polevka s parmazanem,
polévka s parmazánem,
polévka s rajcat s bazalkou a parmezanem,
rajčatová polévka s bazalkou a kysanou smetanou,
rajčatová polévka s cibulkou z rajčat,
rajčatová polévka s parmezámem,
rajčatová bazalková polévka,
recept na domácí sušená rajčata
Suroviny:
máslo,
rajče,
soda jedlá,
petrželka sušená,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
med,
mléko,
smetana kysaná,
parmazán,
bazalka čerstvá,
petržel
Komentáře (9)
v tomto receptu reguluje kyselost, resp. snižuje kyselost rajčat
jinak jsem připravila i článek o jedlé sodě vs. prášek do pečiva http://www.chute-sveta.cz/prasek-do-peciva-vs-jedl...zde.