Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 720 kJ / 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,69 g |
Tuky | 20,28 g |
Vláknina | 16,75 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 93,85 g |
Postup přípravy
Přidáme česnek a smažíme jen asi 1 minutu.
Vmícháme rajčata, jedlou sodu, petrželku, bobkový list, sůl a pepř. Krok 2: Přikryjeme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Odkryjeme a vaříme dalších 10 minut. Krok 3: Odstraníme z plotny a vmícháme bazalku a med.
Přidáme mléko (nebo vodu), abychom dosáhli požadované hustoty.
Dochutíme solí a pepřem, případně dalších podle chuti. Krok 4: Před podáváním vyndáme bobkový list.
Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným parmazánem, bazalkou.
Výborně se k ní hodí třeba sýrový toast z bílého chleba nebo česneková bageta.
Zveřejněno 1. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová polévka s parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wloz
Moje poznámka
Rajčatová polévka s parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wloz
Nejnovější recepty
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 12 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 31 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 53 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 57 minutami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 2 hodinami
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
rajcatova polevka s parmezanem,
rajčatová polévka top recepty,
italská rajčatova polévka s parmazánem,
rajcatovo bazalkova polévka,
rajcatova polevka s bazalkou a parmazanem,
tomatová polévka bez česneku s parmazánem,
rajčatová s s parmazánem,
rajčatová poléka s parmezánem,
tomatova polevka s parmazanem,
polévka s parmazánem,
polévka s rajcat s bazalkou a parmezanem,
rajčatová polévka s bazalkou a kysanou smetanou,
rajčatová polévka s cibulkou z rajčat,
rajčatová polévka s parmezámem,
rajčatová bazalková polévka,
recept na domácí sušená rajčata
Suroviny:
máslo,
rajče,
soda jedlá,
petrželka sušená,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
med,
mléko,
smetana kysaná,
parmazán,
bazalka čerstvá,
petržel
Komentáře (8)
v tomto receptu reguluje kyselost, resp. snižuje kyselost rajčat
jinak jsem připravila i článek o jedlé sodě vs. prášek do pečiva http://www.chute-sveta.cz/prasek-do-peciva-vs-jedl...zde.