Rajčatová šťáva
Pokud máte přebytky červených rajčat, připravte z nich šťávu. Rajčata uvaříte, rozmixujete a propasírujete, nalijete do sklenic a poté je zavaříte v troubě. Tato šťáva je vhodná na přípravu omáček a polévek, nebo ji můžete pít jen tak.
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vkWM
Moje poznámka
Rajčatová šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vkWM
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 21 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno 4. 7. 2025 09:01
Meruňková buchta s drobenkou
Přidáno 3. 7. 2025 13:01
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
smyslnaorchidej před 10 minutami
Falešný španělský ptáček
hlavek.lukas před 17 minutami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
1anoli1 před 22 minutami
Letní moučník
Marcela0123 před 58 minutami
Jogurtový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Ennia před 1 hodinou
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
limosek před 2 hodinami
Ovocné řezy s pudinkem
Birdmann před 2 hodinami
Rýnská roštěná
evosheek před 2 hodinami
Boloňské špagety
Hahan před 2 hodinami
Tématické fráze:
rajčatová šťáva,
rajčatová šťáva recept,
stava z rajcat,
recept na rajčatovou štávu,
rajčatová šťava recepty,
šťáva z rajčat - recept,
rajčatova štava jak udelat,
recepty rajčatova šťáva,
jak udělat rajčatovou šťávu,
rajčatový stava,
recept rajcatova stava,
rajčatova štava a zdraví,
zavarovani rajcatove stavy,
rajcatovastava,
rajcatova stava zavarovani,
rajčata štáva,
recept na stavu z rajcat,
šťáva z rajčat recept,
račatová šťáva,
domácí rajčatová šťáva
Suroviny:
rajče
Komentáře (23)
myslím, že se i na Severní Moravě letos podařila všem zahrádkářům docela slušná sklizeň rajských,šťávu dělám také, na zimu je to výborná věc.I já letos trošku experimentovala. Do šťávy dávám jenom trošku soli a sterilizuji, letos jsem při redukci přidala větvičku bazalky / pak odstranila/, krásně vše provonělo. Uvidím ještě jak se osvědčí po otevření v zimě.Drahušce jsem přidala bodík a chválím. Hezký den všem.
Pokud byste těch rajčat měli opravdu hafo, tak v Itálii naskládají sklenice (proložené pytli, že aby se nepotloukly až začnou poskakovat) do 200 litrového sudu, zalejí to vodou, nahoru dají syrový zemák, zadeklují, pod sudem zatopí a když je ta brambora k jídlu, tak je vymalováno...