Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové knedlíky ze spařovaného těsta

S přicházejícím létem se pojí sklizeň nejen čerstvých jahod, ale i jiných druhů ovoce. Nestárnoucí klasikou jsou výtečné jahodové knedlíky, vyzkoušejte je připravit ze spařovaného těsta, jejich chuť bude o poznání zajímavější.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 537 kJ /
1 801 kcal
Bílkoviny65,75 g
Tuky27,26 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 315 mg
Sodík 708 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy317,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko smícháme se solí, lžící másla a přivedeme k varu. Krok 2: Přisypeme tolik mouky aby vznikla hustá kaše a odstavíme. Pořádně promícháme. Po částečném zchladnutí vmícháme do kaše vajíčko a znovu promícháme. Krok 3: Vyklopíme na pomoučněný vál a se zbylou moukou vypracujeme těsto. Přidáváme mouku do té doby, než těsto přestane lepit. Krok 4: Potom těstem obalíme jahody a vaříme asi 6 minut ve vroucí vodě dokud knedlíky nevyplavou na povrch. Krok 5: Hotové knedlíky poklademe tvarohem, posypeme cukrem a polijeme máslem.

TIP: Jak vařit ovocné knedlíky - rady a tipy

Zveřejněno 9. 6. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Toto těsto se hodí na švestkové,meruňkové i jablkové knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qN2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qN2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Pěkná práce , recept i foto se mi líbí. Znám a dělám také. :-K

s těstem se výtečně pracuje a taktéž i knedle chutnají-děkujeme za recept

Anička: Meruňkové knedlíky, o kterých píšete, jsou také vyzkoušené. Měli jsme je minulý týden a posledních šest jich ještě čeká v mrazáku.

delala jsem je vcera k veceri a byly skvely, Jarmilce moc dekuji za receptik:-D

Přesně tak, a proto si zaslouží být v top 10, protože je opravdu odzkoušený a ne jako merunkové knedlíky z odpalovaného těsta, u kterého se jen slintalo nad fotkou.

janina3365: Stoprocentní souhlas :yes:

Recept jsem zrealizovala,s těstem se dobře pracovalo a knedlíky byly výborné.Přidávám bodík:-).Za sebe musím napsat,že oceňuji komentáře,které reagují až tehdy,když si recept vyzkoušejí a pak teprve přidají bod nebo nějakou připomínku.

Eva Vavřincová 21. 7. 2014 09:04
Tvarohové nemáme rádi a tak jsem byla zvědavá na tyto. Plnila jsem je meruňkama. Jsou skvělé, i když kynuté jsou prý kynuté, určitě je někdy zopakuji ;-) Děkuji za recept, který zvládne každý :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Podzimková 17. 7. 2014 05:04
Chválím a doporučuji. Kdo rád ovoce, určitě si je udělejte. Včera jsem je vyzkoušela a sklidila s nima velký úspěch. Jsou téměř dokonalost sama - jednoduché a prudce jedlé!:yes: Originální nápad na rychlé jídlo.:yes: :-p:-p:-p

Tak tento recept je pěkný, i s postupem, použitelnější než ten na meruňkové z odpalovaného.:yes:

Moje první "sladké" knedlíky a hned se povedly :-) Dělala jsem z dvojitého těsta,bylo jich asi 40,hned byly pryč.Velmi rychlý a výborný recept :yes:

Dnes jsem poprvé vyzkoušela toto těsto, moc dobře se s ním pracovalo a knedlíky byly naprosto vynikající. Knedlíčky jsem pařila v parním hrnci 20 minut, z tohoto množství bylo 55 minišvestičkových knedlíčků. Děkuji za recept, přidávám bodík.

Holky,díky,mám radost,že se Vám tenhle recept líbí.:-K

Moc jsem těstíčku nedůvěřovala, ale dnes jsem dělala švestkové a kam se hrabe bramborové nebo tvarohové těsto. Je to rychlovka a skutečně jsou velmi jedlé,už jiné nebudu dělat. Dělala jsem pro jistotu jen z polovičné dávky, ale příště nebudu váhat. Dík za skvělý recept.:-p:-p:-)):-)):yes:Posílám bodík :-K

Jsou moc dobré, děkuji za recept.:-p:-K:-K:yes:

Tématické fráze:
jahodové knedlíky, ovocné knedlíky ze spařovaného těsta, meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta, jahodové knedlíky recept, švestkové knedlíky ze spařovaného těsta, jahodové knedlíky z odpalovaného těsta, meruňkové knedlíky odpalované těsto, těsto na jablkové knedlíky, odpalované těsto na ovocné knedlíky, ovocné knedlíky z odpalovaného těsta, knedlíky z odpalovaného těsta, spařované těsto na ovocné knedlíky, recept jahodove knedliky, knedlíky jahodové, svestkove knedliky z odpalovaneho testa, recept na jahodové knedlíky, rychlé kynuté těsto, jahodové knedlíky z tvarohového těsta, zpařované těsto, jak udelat vypalovane knedliky

Suroviny:
mléko, mouka hrubá, vejce, máslo, sůl, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu