Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 451 kJ / 3 454 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,15 g |
Tuky | 140,78 g |
Vláknina | 16,99 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 467,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Opražené ořechy dejte do mixéru (food processoru) a rozmixujte.
Krok 2: Přidejte mouku, cukr, skořici a sůl a lehce promixujte. Přidejte vychlazený, na kostičky nakrájený Alsan a opět promixujte, dokud směs nemá konzistenci drobenky (můžete to dělat i bez mixéru, jen to bude trochu náročnější).
Krok 3: Asi 2/3 směsi vtlačte na dno dortové formy, dejte do trouby a pečte asi 15 minut (dávejte pozor, ať se korpus nepřipálí). Poté dejte vychladnout do lednice.
Krok 4: Na tofu vrstvu rozmixujte v mixéru kešu s trochou smetany, poté přidejte zbytek ingrediencí a rozmixujte dohladka. Ochutnejte a dochuťte.
Krok 5: Krém navrstvěte na ořechový korpus a poklaďte ho švestkami, nakrájenými na čtvrtky. Posypte zbytkem těsta na korpus, tj. drobenkou a pečte v předehřáté troubě asi 45-50 minut. Před podáváním nechte koláč vychladnout.
Zveřejněno 2. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový koláč s pekanovými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3P9M
Moje poznámka
Švestkový koláč s pekanovými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3P9M
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 7 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 58 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 44 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 54 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 2 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
svestkovy kolac,
recept na svestkovy koláč,
švestkový koláč recept,
orechovy kolac se švestkami,
čím nahradit lahůdkové droždí,
alsan recepty,
koláč s pekanovými ořechy,
alsan bio,
koláč švestkový a ořechů,
jogurt s marcipánem a mákem billa,
švestkový koláč s ořechy,
americký švestkový koláč,
celozrnný švestkový koláč,
svestkovy kolac billa,
kolac z kokakoly,
raw svestkovy kolac,
svestkový koláč bio,
jablečný koláč s pekanovými ořechy recept
Suroviny:
tuk rostlinný,
ořechy pekanové,
mouka polohrubá,
cukr hnědý,
cukr hnědý,
skořice mletá,
sůl,
oříšky kešu,
tofu,
pudink vanilkový,
kůra limetková,
citron,
vanilka,
sirup agávový,
jogurt sojový,
droždí lahůdkové,
švestky
Komentáře (22)
Hosta: tak to vyzkousejte, treba vas to prekvapi :)
Svatá prostoto...
Chápu vás, ale nesedíte snad u PC?
Osobne, kdybych bych byla vegan, bych nepouzila "bilou" mouku a komercni pudinkovy prasek, ale jinak mne to vubec nepripada slozite a neproveditelne.