Štrúdl z bílého jogurtu
Už vás nebaví dělat štrúdl jen z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového, máme pro vás skvělý recept. Těsto je díky jogurtu vláčné, skvěle se s ním pracuje a navíc je univerzální. Lze ho použít pro sladké i slané pečení. Teď už jen zvolit tu nejlepší náplň.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 845 kJ / 3 787 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,18 g |
Tuky | 175,39 g |
Vláknina | 41,75 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 457,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme včas na 170 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme na větší kousky, nestrouháme.
Krok 2: V prosáté mouce rozmícháme kypřicí prášek, změklý tuk, vejce, jogurt a špetku soli a vypracujeme vláčné těsto.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dva stejné díly. Každý rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát ve tvaru obdélníku o tloušťce asi 5 mm.
Krok 4: Střed rozváleného těsta posypeme lehce strouhankou, poklademe jablky, poházíme lehce rozinkami a zasypeme cukrem s troškou mleté skořice. Boční okraje těsta o šířce asi 2 cm necháme volné. Na povrch naskládáme vlašské ořechy.
Krok 5: Pravý a levý okraj těsta přehneme přes náplň jen lehce, aby při pečení náplň nevytékala ven. Poté přehneme přes náplň i horní a dolní třetinu těsta a lehce přitiskneme.
Krok 6: Zabalené záviny přeneseme na plech, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy asi 25-30 minut.
Zveřejněno 2. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl z bílého jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Og7
Moje poznámka
Štrúdl z bílého jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Og7
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 15 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 36 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
štrudl z jogurtu,
výborný štrůdl z jogurtu,
štrůdl z héry a jogurtu,
těsto na štrůdl z bílého jogurtu,
štrůdl z bílých jogurtů,
těsto na štrudl z jogurtu bez hery,
těsto na štrudl z héry,
těsto z bílého jogurtu,
bílý jogurt recepty,
recept na štrůdl z jogurtu,
pečeme z jogurtu,
těsto na štrůdl z jogurtu,
pečení z bílého jogurtu,
jogurtový štrúdl,
štrudl s jogurtu,
strůdl jogurt,
jogurtové těsto na štrůdl,
bílý jogurt recept,
pečeni z jogurtu,
závin z bílého jogurtu
Suroviny:
mouka polohrubá,
tuk hera,
vejce,
kypřící prášek,
jogurt bílý,
sůl,
jablko,
cukr,
skořice mletá,
rozinky,
ořechy vlašské,
strouhanka,
vejce
Komentáře (34)