Postup přípravy
Krok 1: Z másla a hladké mouky si uděláme jíšku (asi tak z 5 dkg másla).
Krok 2: Jíšku opražíme, poté přisypeme hrst krájených a omytých hub, které zlehka opečem
Krok 3: Poté zalijeme vodou (záleží na množství hub, já dávám na 2 hrsti hub zhruba 0,75l vody) a vaříme tak dloho, než jsou houby měkké.
Krok 4: Poté ochutíme vegetou, přisypeme hrst uvařených těstovin a přilijeme asi 1dcl - 2dcl mléka. Naposledy ochutnáme a podáváme. Naprosto bombastická polévka!
Zveřejněno 25. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sedlácká polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LEy
Moje poznámka
Sedlácká polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LEy
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 3 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 23 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
st3la před 17 sekundami
Tvarohový koláč s mandarinkami
Pavlina13 před 7 minutami
Květáková polévka
Pavluska75 před 14 minutami
Smažený květák
Pavluska75 před 15 minutami
Chleba bez hnětení
HejMira před 58 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 3 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 11 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 13 hodinami
Tématické fráze:
polévk,
sedlácká bída recept,
top recepty sedlácká bída,
sedlacka polivka,
recetpy,
sedlácká bída,
recepty na polévk,
recept na sedláckou polévku,
polévka gyros,
polévk\,
šědračka polévka,
sedlácká porková polévka recept,
recepty polévk,
sedlacka polevkka,
sedlacka kotleta,
brokolicová polévk,
sedlácká polévka s fazolemi,
jak se dela sedlacka polevka,
sedlacka sunka,
sedlácká polévka jednoducha
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
houby,
voda,
vegeta,
mléko,
těstoviny
Komentáře (7)
já ji mám ráda, protože je šíleně jednoduchá a dá se dělat i ze sušených hříbků... akorát je lepší je nechat nabobtnat a pak i z tou vodou uvařit