Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené drůbeží žaludky po čínsku

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 159 kJ /
516 kcal
Bílkoviny77,27 g
Tuky7,43 g
Vláknina0,70 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 2,10 g
Sůl4,95 g
Sacharidy34,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žaludky pečlivě očistíme, na vyklenuté prostřední části uděláme zářezy po délce a napříč, čímž vznikne jakási mřížka. Neproříznout skrz! Jednou až dvakrát je propláchneme vařící vodou, čímž se mřížka otevře. Krok 2: Na oleji jen krátce osmahneme kolečka pórku, až zavoní, přidáme žaludky, všechno koření, karamel a zalijeme vodou, jen aby byly těsně potopeny. Krok 3: Po uvedení k varu ztlumíme a pomalu dusíme 1,5-2 hodiny. Krok 4: Ke konci zakápneme octem pro zvýraznění chuti.
Podáváme s rýží.

Zveřejněno 29. 9. 2010

Poznámka autorky zizala

Zdroj: Čínská domácí kuchyně, Obrazová kuchařka Panoramy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8Jl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8Jl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Právě je dělám. Ale já už 20 let,kdysi vyšlo v malé čínské kuchařce. https://www.toprecepty.cz/recept/15000-dusene-drub...

Jitka: Recept máme ze stejného zdroje ;-):yes: Díky za komentář :-K

Žížalo, žaludky taky používám a dělám z nich guláš(mám tu recept), ale příště to vyzkouším podle tebe. Dávám 7.bod:yes:

Žížalko další krásný recept z toho,co mám ráda:-p+6:yes::yes:
Já dělávám jen guláš,nebo na smetaně,ale toto vyzkouším také;-)Bude to příjemná změna:-p:yes:

Dneska mám k obědu guláš z drštěk, ale příště až budu mít chuť na žaludky, budou tyhle :yes:.

skvělé využití :-p:yes:

spagetka ty...:-D no..ok;-) Díky, Jarko.

Jano, prostě na té masité části nařežeš mřížku;-)

Janičko, vezmi do ruky jeden kus žaludku a tam tu vyklenutou část uvidíš, fakt na to foto nepotřebuješ, jen se podívej :-D:-D:yes:

No, právě, já žaludky můžu a tohle je fakt dobré využití, jen, já jsem fakt mdlého rozumu a tohle mi není moc jasné..omlouvám se:-8 "na vyklenuté prostřední části uděláme zářezy po délce a napříč,", k tomu bych potřebovala foto;-)

Jééé žížalko, díky za další využití žaloudků :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
drubeží žaludky, drůbeží žaludky recepty, drubeži žaludky recept, kuřecí žaludky po čínsku, recept na drubezi zaludky, kachní žaludky po čínsku, drůbeží srdíčka, dršťky po čínsku, recepty drubezi zaludky, drůbeží žaludky recepty videorecept, recepty na drůbeží žaludky, čína z kuřecích žaludků, gulas z drubezich zaludku, kuřecí žaludky čína, žaludky drůbeží, recept drůbeží žaludky, drubeži srdička recept, drůbeží žaludek, dušene žaludky, recepty z drubežích žaludku

Suroviny:
žalůdky drůbeží, pórek, omáčka sojová, zázvor, karamel, voda, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu