Balkánský burek
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a připomene hezkou dovolenou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 727 kJ / 5 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,92 g |
Tuky | 318,48 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 911 mg |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 412,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Balkánský burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBKW
Moje poznámka
Balkánský burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBKW
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 6 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 22 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina kulajda
Ivyjg před 57 sekundami
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 33 minutami
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 53 minutami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 1 hodinou
Plecko ve slaninové omáčce
suneno před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
spruzina před 1 hodinou
Segedínský guláš
Pavluska75 před 1 hodinou
Řecká musaka
Olina3 před 5 hodinami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 5 hodinami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 6 hodinami
Tématické fráze:
burek,
burek recept,
burek se sýrem recept,
mlete maso recepty,
chorvatský burek,
recept na burek,
burek se syrem,
sýrový burek,
recept burek,
recepty na burek se sýrem,
burek těsto,
burek s mletým masem,
masovy burek,
testo na burek,
domaci burek,
burek s tvarohem,
jak se dělá burek,
recepty burek,
čevapi recept,
burek sýrový
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
voda,
olej,
maso hovězí mleté,
cibule,
vegeta,
pepř mletý,
tvaroh,
vejce,
smetana kysaná,
sůl,
jablko,
cukr,
skořice,
pórek
Komentáře (22)
Běžně se používá filo těsto, dá se ale nahradit i listovým těstem, i když chuť se nepatrně změní.
Podle mne je to dobrý recept a tahle stránka je o receptech a ne o skládání zkoušek z pravopisu