Ratatouille a vepřové maso
Krásně barevné letní ratatouille s vepřovým, je hotové během chvilky, nádherně voní bylinkami a skvěle chutná. Přípravu zvládnou i začátečníci, takže pokud si v kuchyni nejste úplně jistí, ale rádi byste přichystali něco dobrého, s tímhle receptem zabodujete.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 720 kJ / 1 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,00 g |
| Tuky | 32,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 520 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, česnek na plátky, cibuli na kolečka.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli dozlatova. Vyjmeme z pánve a odložíme bokem.
Krok 3: Ve výpeku orestujeme papriku, lilek a cuketu.
Nakonec přidáme na pánev nakrájená rajčata a vrátíme zpět i orestovanou cibuli. Krok 4: Přihodíme česnek, posypeme bylinkami, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Promícháme a dusíme do poloměkka. Zelenina musí zůstat na skus křupavá. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky nebo medailonky (podle druhu masa), osolíme a opepříme. Krok 6: Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme z každé strany 5 minut. Podáváme třeba s pečenými bramborami.
Nakonec přidáme na pánev nakrájená rajčata a vrátíme zpět i orestovanou cibuli. Krok 4: Přihodíme česnek, posypeme bylinkami, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Promícháme a dusíme do poloměkka. Zelenina musí zůstat na skus křupavá. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky nebo medailonky (podle druhu masa), osolíme a opepříme. Krok 6: Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme z každé strany 5 minut. Podáváme třeba s pečenými bramborami.
Zveřejněno 16. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ratatouille a vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vr7M
Moje poznámka
Ratatouille a vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vr7M
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 14 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 15 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 4 minutami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 9 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 13 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 14 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 14 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 15 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 15 hodinami
Tématické fráze:
ratatouille s masem,
vepřové maso recepty,
vepřové plátky s ratatouille,
vepřové maso na kámen,
ratatouille s vepřovým masem,
zelenina ratatouille s masem,
recepty na veprove maso,
vepřové na kamen,
vepřové nudličky s ratatouille,
ratatoulle s rajčaty,
maso na zelenině ratatouille,
vepřové plátky na ratatouille,
vepřové maso s ratatoulle,
vepřový plátek ratatulle,
ratatouille s masem recept,
ratatouille s vepřového masa,
recepty z vepřového masa,
francouzské vepřové ratatouille,
ratatouille recept s vepřovým masem,
veprove maso cuketa lilek
Suroviny:
maso vepřové,
lilek,
cibule,
paprika,
česnek,
cuketa,
rajče,
bobkový list,
tymián,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře (4)