Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 618 kJ / 1 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,72 g |
| Tuky | 53,42 g |
| Vláknina | 22,34 g |
| Cholesterol | 245 mg |
| Sodík | 3,03 g |
| Sůl | 7,00 g |
| Sacharidy | 103,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na jemno pokrájené cibule zpěníme na másle/oleji. Přidáme stroužky prolisovaného česneku a na kostičky pokrájený točený salám. Necháme přibližně 5 minut vařit, aby se nám salám lehce opekl.
Krok 2: Osolíme, opepříme, přidáme trošku majoránky, 1,5 čajové lžičky sladké papriky, 1 čajovou lžičku pálivé papriky, na kostičky nakrájené brambory a přilijeme vlažnou vodu. Vaříme do změknutí brambor. Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 30. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buřtgulášek z točeňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZNXE
Moje poznámka
Buřtgulášek z točeňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZNXE
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 9 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 20 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 29 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 54 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 56 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
Tématické fráze:
recept tocenak,
buřtguláš se se šlehačkou,
bu?tgul? pouze ze sal?mu,
naložený salám,
bramborovy gulas z točenaku,
buřtguláš ze slovenského salámu,
šoupni mě ho tam,
dobrý buřtgulášek,
točený salám naložený,
naložený toceny salám,
točený salám s bramborami recept
Suroviny:
brambory,
cibule,
česnek,
salám točený,
olej,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř,
majoránka,
voda
Komentáře (16)
už jsem přečetla ale také jsem četla příspěvek - tedy komentář od Aničky Kocíkové - majoránku nakonec, zahustí strouhaným bramborem, majoránka a česnek až na konec, ale pytlík červ. papriky - no, nevím, ale je to vaše volba, takže to bude asi u vás dobré, u nás by to asi nebylo ono, ale to už záleží na vaší chuti, že
Dělávám velice podobně.Když nemám"točeňák"nahradím např.párkem.Jen majoránku a prolisovaný česnek dávám cca 3minuty před koncem.A aby byl guláš hustější,tak po 10minutách vaření přidám 1 najemno nastrouhanou bramboru a dovařím.
Petra:k té sladké paprice se v tomto receptu přidává ještě lžička pálivé papriky,mě toto celkové množství příjde akorát
Máte pravdu, že bez papriky by to nejen že nebylo ono, ale ani by to nešlo
Zkuste třeba příště dát tu majoránku nakonec, nebo část během vaření a část až vypnete plotýnku, třeba poznáte ten rozdíl :)
Sto lidí, sto buřtgulášů, docela bych ten váš ochutnala, ze zvědavosti :)
Ostatní je na chuti každého, pro mě např. chybí zahuštění a přebývá česnek....