Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 596 kJ / 381 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,91 g |
| Tuky | 2,62 g |
| Vláknina | 44,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 732 mg |
| Sůl | 1,71 g |
| Sacharidy | 52,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu.
Krok 2: Varíme pomalým, sotva znateľným varom - voda smie len perliť a zbierame penu. Tento spôsob varenia je dôležitý preto, aby vývar bol číry.
Krok 3: V polovici varenia pridáne na hrubo pokrájanú zeleninu a varíme dalšie 2 hodiny.
Krok 4: Ked je sliepka polomäkká, vyberieme ju a dalej použijeme.
Krok 5: Dovaríme vývar so zeleninou, nesmie sa rozvariť, má zostať mierne na skus.
Krok 6: Zeleninu a droby vyberieme do misy a vývar scedíme cez veľmi jemné sito. Ak chceme veľmi silný vývar, zredukujeme ho dalším varením.
Krok 7: Na taniere dáme pokrájanú zeleninu, macesové knedličky, zalejeme horúcim vývarom, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a polievku ihned podávame. Je vynikajúca nielen pre zdravých, ale aj deti, slabých a lieči chorých. Preto sa táto polievka často označuje ako "židovský penicilín".
Zveřejněno 17. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wr6m
Moje poznámka
Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wr6m
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 3 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 4 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 4 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráčky
Anickamanicka před 17 minutami
Domácí langoše
Jurkano před 20 minutami
Perníčky
horakova654 před 45 minutami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 1 hodinou
Vařená majonéza
SenBri před 1 hodinou
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 2 hodinami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 2 hodinami
Tématické fráze:
slepičí sádlo,
slepičí vývar nachlazení,
super slepici polevka,
židovský penicilín proti chřipce,
slepičí polévka a zdraví,
slepíčí polévka,
židovský vývar,
slepici vyvar proti nachlazeni,
slepici vyvar chripka,
valašský penicilín,
zidovsky penicillin,
zdrava slepici polevka,
recept na domácí valašský penicilín,
slepičí polévka pro nemocné,
slepičí vývar proti chřipce,
recept na zidovskou slepici polevku,
slepičí polévka proti chřipce,
silný slepici vývar,
slepiči vyvar,
sidovska polevka
Suroviny:
slepice,
sádlo,
droby,
mrkev,
kořen petržele,
pórek,
cibule,
kedlubna,
celer,
česnek,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
nať celerová,
petrželka,
petrželka,
chilli paprika sušená,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
voda
Komentáře (12)
Díky předem za odpověď.