Vánočka s brusinkami
Vánočka s máslem a sádlem je nadýchaná a jemná a určitě vám zachutná. Dvojité kynutí chce sice svůj čas, ale odměnou bude správně nakynutá vánočka, která při pečení nesjede a udělá parádu na vašem svátečním stole.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 318 kJ / 3 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,08 g |
| Tuky | 134,29 g |
| Vláknina | 22,86 g |
| Cholesterol | 639 mg |
| Sodík | 48 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 577,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z 1 lžičky vlažné vody, 1 lžičky cukru, 1 lžičky mouky a celého rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Cukr a 2 žloutky utřeme do pěny.
Krok 3: Smícháme prosáté mouky, nastrouhanou kůru z citronu, vanilkový cukr, špetku soli a muškátový ořech.
Krok 4: Nakrájíme sádlo a máslo na kostičky a necháme povolit.
Krok 5: Do misky se sypkou směsí přidáme utřený cukr se žloutky, rozpuštěné sádlo s máslem, vzešlý kvásek, brusinky a postupně přiléváme vlažnou vodu a zpracováváme těsto.
Krok 6: Necháme jsem jej kynout na teplém místě 1 hodinu, poté ještě jednou propracujeme a opět necháme 1 hodinu kynout
Krok 7: Těsto rozdělíme na části a zapleteme vánočku.
Krok 8: Na plechuji zafixujeme špejlemi a necháme kynout alespoň 45 minut.
Krok 9: Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C zhruba 45 minut.
Zveřejněno 16. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zyZ8
Moje poznámka
Vánočka s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zyZ8
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 50 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 18 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
babicovy dobroty 16.1.2016,
grilovaná vánočka,
pečení vánočky,
brusinky čerstvé droždí,
nejlepší vánočka se sádlem recept,
vanocka,
recept s brusinkami,
nejlepší vánočka ze sádla,
vánočka z polohrubé mouky a sadla,
top recepty na vánočku,
diskuze k vanocce,
vánočka se rozjela,
babicovy vánočka,
recept na kynutou buchtu s rozinkami a pomerančovou kurou,
nejlepší zpracování vánočky,
vánočka z pekárny na chleba,
vánočka z hladké mouky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sádlo,
máslo,
žloutek,
cukr moučkový,
voda,
droždí čerstvé,
brusinky,
sůl,
ořech muškátový,
cukr vanilkový,
kůra citronová
Komentáře (16)
zizala: no to jo, ale něketří moji strávnici je vyrýpavají, tak takto to maji snazší :D
jaky bude rozdíl, když vyměním máslo a sádlo za olej, prosím?