Vánočka s brusinkami
Vánočka s máslem a sádlem je nadýchaná a jemná a určitě vám zachutná. Dvojité kynutí chce sice svůj čas, ale odměnou bude správně nakynutá vánočka, která při pečení nesjede a udělá parádu na vašem svátečním stole.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 318 kJ / 3 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,08 g |
| Tuky | 134,29 g |
| Vláknina | 22,86 g |
| Cholesterol | 639 mg |
| Sodík | 48 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 577,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z 1 lžičky vlažné vody, 1 lžičky cukru, 1 lžičky mouky a celého rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Cukr a 2 žloutky utřeme do pěny.
Krok 3: Smícháme prosáté mouky, nastrouhanou kůru z citronu, vanilkový cukr, špetku soli a muškátový ořech.
Krok 4: Nakrájíme sádlo a máslo na kostičky a necháme povolit.
Krok 5: Do misky se sypkou směsí přidáme utřený cukr se žloutky, rozpuštěné sádlo s máslem, vzešlý kvásek, brusinky a postupně přiléváme vlažnou vodu a zpracováváme těsto.
Krok 6: Necháme jsem jej kynout na teplém místě 1 hodinu, poté ještě jednou propracujeme a opět necháme 1 hodinu kynout
Krok 7: Těsto rozdělíme na části a zapleteme vánočku.
Krok 8: Na plechuji zafixujeme špejlemi a necháme kynout alespoň 45 minut.
Krok 9: Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C zhruba 45 minut.
Zveřejněno 16. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zyZ8
Moje poznámka
Vánočka s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zyZ8
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 6 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 8 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 10 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánový chlebíček II
Krize před 6 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 9 minutami
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 11 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 40 minutami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Guláš staré rančerky
ErikaU před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
RadunkaD před 2 hodinami
České housky-rohlíky
RadunkaD před 3 hodinami
Tématické fráze:
babicovy dobroty 16.1.2016,
grilovaná vánočka,
pečení vánočky,
brusinky čerstvé droždí,
nejlepší vánočka se sádlem recept,
vanocka,
recept s brusinkami,
nejlepší vánočka ze sádla,
vánočka z polohrubé mouky a sadla,
top recepty na vánočku,
diskuze k vanocce,
vánočka se rozjela,
babicovy vánočka,
recept na kynutou buchtu s rozinkami a pomerančovou kurou,
nejlepší zpracování vánočky,
vánočka z pekárny na chleba,
vánočka z hladké mouky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sádlo,
máslo,
žloutek,
cukr moučkový,
voda,
droždí čerstvé,
brusinky,
sůl,
ořech muškátový,
cukr vanilkový,
kůra citronová
Komentáře (16)
zizala: no to jo, ale něketří moji strávnici je vyrýpavají, tak takto to maji snazší :D
jaky bude rozdíl, když vyměním máslo a sádlo za olej, prosím?