Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokus o žitné pečivo

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alexiss Alexiss

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 987 kJ /
1 909 kcal
Bílkoviny52,63 g
Tuky24,63 g
Vláknina38,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy350,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Krok 2: Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. Krok 3: Těsto s převahou žitné mouky samozřejmě lepí, proto jsem vykrájela kusy lžící namočenou ve vodě. Krok 4: Je možné ještě přidat do těsta semínka nebo posypat navrch.

Zveřejněno 24. 1. 2016

Poznámka autorky Alexiss

V rámci mírné změny ve stravování jsem se pídila po žitném pečivu, ale nic podobného jsem v obchodě neobjevila, jen takové ty drolivé chleby, na svačinu do práce nevhodné, nebo pečivo pojmenované "žitné", ale s převahou pšeničné mouky.

Účel to splnilo a mně i chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pokus o žitné pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GoLQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pokus o žitné pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GoLQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dobrý den,ráda bych zkusila váš receptík,ale nevím co myslíte "v průběhu kynutí ztužit",prosím o radu,děkuji Martina

Holcka: Nejsem autorka, ale mam za to, ze bylo mysleno nakynute testo propracovat a nechat znovu kynout.

chocolate: díky,têsto už kyne,jsem moooc zvêdavà na výsledek ;-)

Náhodou skvělé!!:-))

Tématické fráze:
pečivo z celozrnné žitné mouky, pečivo ze žitné mouky recepty, pečivo z žitné mouky recepty, pečivo ze žitné mouky, pečivo z žitné mouky, žitná celozrnná mouka recepty, pecivo ze žitného kvásku, pečivo z žitné mouky recept, recepty ze žitné mouky, pečivo z celozrné žitné mouky, pečivo z žitného kvásku, pečivo ze žitné mouky recept, recepty na pečivo z celozrnné žitné mouky, pečivo z celozrnné žitné mouky recepty, žitné pečivo z kvásku, pšenično žitný pecivo, slané pečivo z žitné mouky, slane pecivo ze zitne mouky, žtné pečivo, zitnebpecivo recept

Suroviny:
mouka žitná, vločky ovesné, mouka celozrnna pšeničná, voda, olej, ocet, sůl, droždí čerstvé, cukr, voda, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu