Kachna bez práce
Pomalu pečená drůbež zaručí šťavnaté maso, které se rozpadá na vidličce. Tento způsob přípravy nevyžaduje žádnou námahu, stačí nastavit troubu a nechat ji pracovat za vás. V kombinaci s knedlíky a zelím se tato kachna stane ozdobou sváteční tabule.
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem.
Krok 2: Kachnu položíme na záda (prsíčky nahoru) do suchého pekáče.
Krok 3: Pekáč uzavřeme a vložíme do trouby.
Krok 4: Teplotu nastavíme na 120 °C a pečeme 4,5 hodiny, aniž bychom podlévali nebo otevírali troubu či pekáč.
Krok 5: Po uplynulé době pekáč odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme ještě asi 20 minut kvůli křupavé kůžičce.
Zveřejněno 20. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna bez práce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5G8
Moje poznámka
Kachna bez práce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5G8
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 6 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 10 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 18 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno před 22 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno 1. 12. 2025 15:48:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 1 minutou
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 1 hodinou
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 3 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 5 hodinami
Jogurtová buchta
1anoli1 před 5 hodinami
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 6 hodinami
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 8 hodinami
Tématické fráze:
jak péct kachnu,
pecena kachna,
pečeme kachnu návod,
jak dlouho péct kachnu,
jak upéci kachnu,
měkká kačena doba pečení,
kachna,
peceme kachnu,
kachna recept,
pečení kachny v el.troubě,
jak upéct kachnu,
jak dlouho pečeme kachnu,
postup při pečení kachny,
pečená kachna recept,
kachna recepty,
jak pečeme kachnu,
jak péci kachnu,
kachna pečena,
jak dlouho se pece kachna,
kachna v římském hrnci
Suroviny:
kachna,
kmín celý,
sůl
Komentáře (96)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Mějte se krásně
Kachnu jsem dělala 3h na 140st, ale jen proto, že jsem ráno zapsala
Recept ukládám a posílám foto
No, já bych otevřel, políval výpekem a hlídal jak vlčák
recept je mi jasný, jen se chci zeptat, zda pekáč na dopečení kůrky otevřít, nebo ho nechat přikrytý děkuji
Jinak vypadá moc luxusně
Žádný nesmysl, jinak kachnu nebo husu nepeču. naopak ji peču přes noc a ještě na méně stupňů.Když jdu spát - dám drůběž do trouby na 90, ráno někdy kolem sedmé přidám na 110 a potom před polednem dopeču kůrčičku, ale opravdu jen krátce. Naše babičky jinak nepekly, je to starý recept, osvědčený a skvělý. Není třeba podlévat, husa i kachna mají tolik vlastního tuku a hlavně zůstane nepřepálený, tudíž zdravější a do toho se dají krásně zalít játýrka, je to skvělá pochoutka!
Nic není suchého, je skvělá , ověřeno mnohokrát i s husou.
Alebo je to jedno? Ďakujem za radu, potrebujem ju, lebo som dostala kačicu a mala by som ju spraviť zajtra...
posílám bod a foto