Piškotová roláda s kokosem
Lehkou piškotovou roládu promazanou marmeládou a máslovým krémem znaly už naše babičky. Jednoduchou přípravu zvládne každý a když hotovou roládu obalíte v nastrouhaném kokosu, bude nejen voňavá, ale také krásná na pohled.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 214 kJ / 2 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,30 g |
Tuky | 209,85 g |
Vláknina | 1,65 g |
Cholesterol | 1,84 g |
Sodík | 702 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 129,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Do nádoby, ve které budeme šlehat, dáme vejce, cukr a šleháme asi 15 minut do zhoustnutí. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře spojíme a vytvořené těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Dáme do předehřáté trouby a na 180 °C a pečeme do zrůžovění, asi 10 minut. Zkusíme špejlí, zda je piškot upečený. Po vytažení z trouby necháme piškot vychladit. Krok 3: Krém:
300 ml mléka uvedeme do varu, přidáme vanilkový cukr a ve zbytku mléka rozmíchaný škrob. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, necháme vychladit a občas promícháme. Krok 4: Máslo rozšleháme a po částech přidáváme vychladlý škrob. Dobře vyšleháme, podle chuti přidáme cukr a aroma. Máslo i kaše musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 5: Vychladlý piškot potřeme marmeládou a krémem (trochu krému necháme na potření povrchu). Pomocí papíru roládu srolujeme a zároveň papír stahujeme z piškotu dolů. Krok 6: Povrch potřeme zbylým krémem a obsypeme kokosem. Necháme ztuhnout a krájíme libovolně široké řezy.
Do nádoby, ve které budeme šlehat, dáme vejce, cukr a šleháme asi 15 minut do zhoustnutí. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře spojíme a vytvořené těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Dáme do předehřáté trouby a na 180 °C a pečeme do zrůžovění, asi 10 minut. Zkusíme špejlí, zda je piškot upečený. Po vytažení z trouby necháme piškot vychladit. Krok 3: Krém:
300 ml mléka uvedeme do varu, přidáme vanilkový cukr a ve zbytku mléka rozmíchaný škrob. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, necháme vychladit a občas promícháme. Krok 4: Máslo rozšleháme a po částech přidáváme vychladlý škrob. Dobře vyšleháme, podle chuti přidáme cukr a aroma. Máslo i kaše musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 5: Vychladlý piškot potřeme marmeládou a krémem (trochu krému necháme na potření povrchu). Pomocí papíru roládu srolujeme a zároveň papír stahujeme z piškotu dolů. Krok 6: Povrch potřeme zbylým krémem a obsypeme kokosem. Necháme ztuhnout a krájíme libovolně široké řezy.
Zveřejněno 22. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotová roláda s kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WPj
Moje poznámka
Piškotová roláda s kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WPj
Nejnovější recepty
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 1 hodinou
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 2 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 21 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušená mrkev
Tajemnost před 50 minutami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 52 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 53 minutami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 1 hodinou
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Pečená dýně
Agliooglio před 2 hodinami
Tématické fráze:
piškotová roláda,
kokosova rolada,
kokosová roláda s marmeládou,
piškotová kokosová roláda,
piškotová roláda kokosová,
piškotová roláda recept,
kokosova rolada recept,
jednoduchá kokosová roláda,
kokosová roláda z piškotů,
kokosová piškotová roláda,
piskotove rolady,
dobrá piškotová roláda,
hrníčková piškotová roláda,
roláda,
jednoducha piškotová roláda,
kokosová roláda piškotová,
roláda kokosová,
piškotová roláda hrníčková,
piškotová buchta s kokosem,
roláda recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
mléko,
škrob kukuřičný,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
marmeláda,
kokos
Komentáře (31)
Lenullko chuťově se liší určitě krém,doma ho dělám z másla a pudingu a v cukrárně bude krém asi z nějakého margarínu nebo tuku.