Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé bylinky, to vše najdeme v této nádivce.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 445 kJ / 3 931 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 275,18 g |
| Tuky | 162,56 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 2,05 g |
| Sodík | 7,12 g |
| Sůl | 16,73 g |
| Sacharidy | 329,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
Moje poznámka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 50 minutami
Likérové kávy
Přidáno před 5 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 2 minutami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 13 minutami
Květáková polévka
tomstny před 40 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 47 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 4 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční nádivka bez masa,
velikonoční nádivka s kopřivami,
recept na velikonocni nadivku,
velikonoční nádivka recept,
velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka-hlavička,
velikonoční nádivka s kopřivama,
recept velikonoční nádivka,
nádivka s kopřivama,
velikonočníhlavička,
velikonočn nádivka,
velikonocni nadivka s kvasnicemi,
kynuta velikonocni nadivka,
klasická velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka kynutá,
sváteční nádivka,
klasická nádivka,
kuzleci maso recepty,
velikonocni hlavicka-recept,
kůzlečí maso
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček uzený,
maso kuřecí,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
vejce,
pažitka,
petrželka,
libeček,
kopřivy,
česnek,
houby,
máslo,
strouhanka
Komentáře (42)
A taky bych řekla,že je to krajem na jakou jsou lidi zvyklí
Máš dvě možnosti - na pomalý přes noc těch 8 hodin, na rychlý stačí 4-5 hodin,osbně radši dělám přes noc
A jestli nevyhrajete, nevěděj, jak má chutnat a vypadat správná hlavička/nádivka