Suroviny
Porce: 2 - 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 052 kJ / 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,63 g |
Tuky | 14,04 g |
Vláknina | 5,16 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 21,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Baklažán narežeme na kocky a na oleji orestujeme. Podlejeme lyžicou vody a podusíme, kým baklažán nezosklovatie (asi 5 min). Tekutina musí byť úplne vyvarená. Odstavime, pridáme prelisovaný cesnak, postriekame octom a osolíme. Jemne premiešame a uložíme aspoň na 2 hod do chladu.
Krok 2: Potom k baklažánu pridáme nakrájané paradajky a nasekanú čerstvú bazalku.
Krok 3: Pred podávaním polejeme šalát jogurtom.
Zveřejněno 15. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Doj6
Moje poznámka
Lilkový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Doj6
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 6 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 7 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 8 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 9 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 9 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 9 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 10 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 10 hodinami
Tématické fráze:
lilkový salát ze se zeleninou,
lilkový salát recept,
lilkový salát,
recept salat
Suroviny:
lilek,
rajče,
olej olivový,
ocet vinný červený,
česnek,
jogurt,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (4)