Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 090 kJ / 3 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,88 g |
Tuky | 104,21 g |
Vláknina | 16,32 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 134 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 476,66 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
Moje poznámka
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 56 minutami
Ajvar z paprik
Přidáno před 1 hodinou
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 8 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 13 minutami
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 1 hodinou
Citronová poleva 2
EvaEva80 před 2 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Bramborový guláš na špeku s houbami
Krajanekcestovatel před 3 hodinami
Rajská polévka II.
Kajkajak před 5 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
83spacir před 6 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
ricci před 6 hodinami
Tématické fráze:
skořicové švýcarky,
recept na skořicové švýcarky,
švícarky,
makové švýcarky,
skořicova švýcarka,
švícarka,
domácí pekárna recepty,
domácí švýcarky,
svýcarka skořicová,
švýcarky se skořicí,
recept na švícarky,
ořechové švýcarky,
kynute švýcarky,
pecivo svycarky,
svicarky recept,
domaci svycarka,
švícarky- recept,
ořechová švýcarka,
skoricove švicarky,
domácí švícarky
Suroviny:
voda,
droždí,
sladěnka,
mouka hladká,
voda,
margarín,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
piškoty
Komentáře (58)
Dnes mám velký robot, dom. pekárny, dvě trouby a už se mi to ani tolik nelíbí
vím jak..snadno
ale mě neutečeš,švýcare
Ono už při propracovávání vykynutého těsta (zadělaného s omládkem) cítíš, že je jakoby plné malilinkatých bublinek.
Jestli tomu dobře rozumím, tak s omládkem je těsto i výrobek nadýchanější než s obyčejným kváskem. A lze ho použít všude tam, kde je psán kvásek.
Pokud naopak místo omládku (nemám Sladěnku) použiji jen kvásek, bude těsto hutnější, ale nic se tím nezkazí.
Lepší než obyčejný klasický kvásek....? Recept na omládek jsem získala ze staré pekařské knihy, kdysi jím v pekárnách kypřili všechny bílá kynutá těsta (rohlíky, žemle, veky, i vánočky atd.), takže musí být lepší, než klasický domácí kvásek, jinak by přece dělali ten...
Přečti si o něm tady http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Moje kamarádka s ním prý kypří i klasické přílohové knedle a sú ako páperie
Dnes už se omládek v pekárnách nepoužívá, spíš používají chemická kypřidla a zlepšovadla.
* V čem je jiný nebo lepší než klasický kvásek?
* Nemám pečku - lze omládek udělat i bez ní?
* A jak dlouho ho nechat kynout?
Děkuji.
Asi som neškrtila dosť silno, ako vidno na mojej fotke...na budúce pritlačím silnejšie...
Pajasko, ale tvoje fotky vo mne vzbudzujú ľútosť, že som receptík neodskúšala...
Díky. Za fotečky i za pochvalu
Finneto, než jsem odeslala příspěvek pro suzannu, byl tady tvůj....
Švýcarky (u nás "roládičky") jsou naprosto luxusní záležitost
Cathleen, děkuji ti za tenhle recept, myslím, že jsem si s ním "šplhla" nejen u přítele, ale u všech, kdo ochutnali
Posílám obrovský bod a pár fotek