Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 113 kJ / 1 939 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,80 g |
| Tuky | 10,58 g |
| Vláknina | 23,23 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 6,56 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 389,55 g |
Postup přípravy
Těsto necháme 1-2 hodiny kynout (nemusí dosahovat dvojnásobné velikosti), během té doby můžeme i dvakrát přeložit. Krok 3: Volnější těsto lehce propracujeme, uhněteme z něj bochník a ten dáme asi na 2 hodiny kynout do moukou vysypané ošatky. Krok 4: Vykynutý bochník opatrně převrátíme na plech s pečící fólií a i s ní pak sešoupneme na nahřátou podložku (pizza kámen, žula, dlaždice) ve vyhřáté troubě.
Pečeme 10 minut na 250°C, pak zeslabíme na 210°C a dopečeme - přibližně 30 minut.
Zveřejněno 9. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový chléb se semínky a syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwDX
Moje poznámka
Kváskový chléb se semínky a syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwDX
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 45 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 55 minutami
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
kváskový chléb recept,
kváskový chléb se syrovátkou,
kvaskový cuketovy chleb se seminky,
recept na kváskový chléb,
recept na kváskový chleba,
chleba recept kvaskovy,
kváskový chléb,
semínka v kváskovém chlebu,
toprecepy.cz moravsky cheb,
kváskový chleba se syrovátka,
kváskový chleba foto,
kvaskovy cheb s podmáslím,
žitný kmínový cheb,
chléb se syrovátkou,
kvaskovy chleba ze semínek,
kváskový domácí chleba recept,
domácí kváskový chléb recept,
domácí kváskový chléb,
kvaskovy chleb s slunečnice,
slané tyčinky z kvasu
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
syrovátka,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
semínka sezamová,
slunečnice loupaná,
semínka lněná,
semínka dýňová
Komentáře (7)
Píšu hned v úvodu receptu....Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas,...veškerý zbytek surovin se pak přidá až do těsta.
Určitě jsi použila syrovátku a ne podmáslí nebo kefír? Těsto je poměrně dost volné, nemůže být tuhé.