Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí roláda plněná sušenými rajčaty s brokolicovým mozečkem a šťouchanými brambory

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 574 kJ /
615 kcal
Bílkoviny36,32 g
Tuky16,51 g
Vláknina25,25 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 253 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy70,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Můj králík byl pěkný "cvalda" a měl v bříšku krásné proužky tuku. A protože se má zužitkovat všechno, využila jsem ho do rolády. Přidá mu na vláčnosti i chuti. Krok 2: Maso osolte, opepřete a potřete hořčicí, já používám nejčastěji dijonskou nebo plnotučnou. Posypte kořením Boloňka, přidejte špalík sýra (a proužek králičího tuku), poklaďte rajčata a zamotejme do rolády. Zajistěte provázkem nebo kuchyňskými jehlami. Dejte do misky a posypte sušeným česnekem, bazalkou, Boloňkou a zakápněte olejem. Nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici. Krok 3: Rozpalte pánev a zprudka opečte roládu ze všech stran do hněda. Pokud je potřeba, přidejte olej. Když je roláda ze všech stran zatažená a zbarvená hezky do hněda, dejte jí na pekáč, podlijte výpekem z pánve (pokud není připálený) a trochou vody. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180-200 stupňů a pečte 25-30 minut. Krok 4: Mezi tím dejte vařit brambory do osolené vody s kmínem. Krok 5: Brokolici uvařte ve vodě, aby byla na skus křupkavá. V pánvi si rozpalte přepuštěné máslo a orestujte na něm oloupanou a na jemno nakrájenou cibulku . Když začne chytat zlatavou barvu, přidejte pokrájenou brokolici a promíchejte. Do pánve rozklepněte vejce a vymíchejte společně s brokolicí. Osolte a dvakrát strouhněte muškátového oříšku. Krok 6: Nahrubo nakrájenou a na oleji orestovanou cibuli nasypte do uvařených a přecezených brambor a společně rozšťouchejte. Přidejte pokrájená rajčata a zamíchejte.

Zveřejněno 17. 6. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí roláda plněná sušenými rajčaty s brokolicovým mozečkem a šťouchanými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olMj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olMj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Pochutnala bych si:-QRoláda na řezu vypadá moc dobře:-K:yes:

Anna Kocikova: Děkuji. Králíka milujeme. :-8

Tématické fráze:
roláda z králíka s brokolicí, králičí roládky z bříšek, králičí roláda plněná zelím, hovězí roláda s houbami, králičí roláda s s bramborem, jak zužitkovat kraliči maso recepty, králičí špalík, králičí hřbet s brokolicí, králičí bříška, rolada z kralika dijonska, kralici rolada, špalíčky z vepřové panenky plněné řajčaty recepty cz, plněná králičí bříška

Suroviny:
králík, sýr tvrdý, rajče sušené, hořčice, koření, sůl, pepř, česnek sušený, bazalka čerstvá, olej, brokolice, vejce, cibule, ghee, sůl, ořech muškátový, brambory, cibule, rajče sušené, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu