Kuřecí roláda s brokolicí

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 1 a 1/2 hod. 6-8 porcí Drůbeží maso 19 názorů

Suroviny

kuře celé 1,5 kg
sůl
koření na kuře (Zlaté kuře)
hořčice plnotučná 2 lžíce
paprikový salám 50 g
brokolice
žampiony
smetana - asi 7 lžic
máslo do rolády + na pečení
hladká mouka 1 vrchovatá lžíce na zahuštění
voda na podlití
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a od hřbetu vykostíme (kosti použijeme třeba na vývar). Plát masa upravíme do požadovaného tvaru, lehce přes fólii (mikroten.sáček) naklepeme a lehce osolíme.

  2. Pak pomažeme hořčicí, poklademe na husto plátky paprikového salámu a na něj narovnáme na kusy nakrájenou syrovou brokolici a na čtvrtky nakrájené žampiony. Na náplň dáme pár hoblinek másla a zeleninu trošku osolíme. Nakonec zeleninu přelijeme smetanou a roládu pevně svineme a omotáme nití.

  3. Roládu z obou stran hojně posypeme kořením na kuře a můžeme nechat chvíli odležet. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C.

  4. Na dno pekáče si položíme pár slabých plátku másla, na ně položíme roládu spojem nahoru a bez podlití vložíme do horké trouby. Maso necháme "zatáhnout" (pozor aby se nám nespálilo máslo!), pak roládu obrátíme, podlijeme horkou vodou (do 1/3 výšky masa), pekáč přiklopíme poklicí a dáme zpět do trouby, kterou jsme ztlumili na 175°C. Roládu pečeme za občasného polévání šťávou (dle nutnosti podlévání vodou-já nemusela), asi 45minut.

  5. Upečenou roládu vyjmeme stranou, výpek si vydusíme na tuk, vsypeme mouku, pečlivě orestujeme, podlijeme vodou a pečlivě rozmícháme - rozšleháme metličkou (můžeme též šťávu z masa dle potřeby doplnit vodou a zahustit moukou rozmíchanou ve vodě). Pekáč vložíme zpět do horké trouby a šťávu v ní necháme přejít varem - měl by se nám pěkně oddělit tuk od šťávy. Mezitím si můžeme z lehce vychladlé rolády sejmout nit a nakrájet jí na jednotlivé porce.

  6. Pak podle chuti šťávu dosolíme a přeléváme s ní porce nakrájené rolády. Jako příloha se hodí bramborová kaše, vař.brambory, nebo rýže. A jako doplněk, je dobrý zelný salát.

Poznámka

Tuhle roládu jsem dělala proto, že nás honila mlsná jak na maso, tak na zeleninu a musím říct,že jsme si na ní moc pochutnali.

Roládu jsem si "umotala" už v pátek odpoledne,pak jsem jí dala do lednice a pekla jsem jí až dnes ráno. Musím přiznat, že za tu dobu do masa krásně prostoupili všechny chutě a bylo jemné, šťavnaté a dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí roláda s brokolicí

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Báro:-)vím,že schopná bys toho byla:-).Zkus juknout tady na ty odkazy a uvidíš,že po prvním zkušebním kuřeti,ti to už půjde pěkně od ruky;-).Já většinou vykošťuji od hřbetu jako Žížala:-),ale od prsou to jde taky;-).Jen si na to vezmeš úzký,delší,ostrý! nožík a pojedeš s ním přímo po kostech.Nic na to tak složitého není a jestli zkusíš,tak mysllím,že mi dáš za pravdu;-).
    Elizo:-)u tebe je to určitě taky tak-když vidím co všechno dokážeš z jídla vytvořit,tak tohle pro tebe bude hračka;-).No a u nás je vykošťování kuřete nutnost,protože obchody se tu takovou službou nezabývají:-S.Ale asi je to škoda,spousta lidiček tak přijde o fanové roládky:-p;-):-D.Tady jsou ty odkazy-tak jestli chcete,jukněte:-) http://www.toprecepty.cz/recept/3910-pikantni-kure...,nebo http://www.toprecepty.cz/recept/1899-vykostovanie-....Držím pěsti pro úspěšné vykošťování:yes:.A ještě jednou všem moc díky za krásné pochvaly:-8.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Kuře vykostit také neumím a také to obdivuji. Když je potřeba, kupuji ho už připravené na roládu. Stejně jako bůček, například. Mirča je prostě dobrá, o tom žádná...:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Mirco, mas muj obdiv uz jen za to vykosteni kurete:-) ja jsem to nikdy takhle v celku nedelala a myslim, ze bych toho ani nebyla schopna:-(( Tobe bodik.:yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Mirčo, to je parádička:-!:yes: Vše už bylo řečeno kolegyněmi a já posílám bod!:yes::-K

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Mirko, opravdu krásné fotky, roládu dělám jen s trošku jinou náplní. Je vynikající. :-)):yes::yes:+

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Za pěknou práci odměna v podobě bodíku.:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Papričko:-)tak nahraď "špióny":-D něčím co máš ráda,ale pozor nesmí to něco být moc chutově výrazné-od toho je tam už ta brokolico:-p;-).Výbušná:-) ano,udělám klasickou vaječnou omeletu,dám jí na okořeněné maso a pak pokračuji dále...;-).Jinak děkuji moc za krásné komentáře-až se tu červenám:-8.Jste moc hodní:-*.Budu moc ráda,když roládu i vyzkoušíte a pak dáte vědět jak chutnalo:-p;-).A Maris:-)neboj,není vše dokonalé;-):-D:-D.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    roláda mne nikdy nezklame, jak v teplém stavu, tak krásná na nářez druhý den ;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Miruš, krásná roláda:-p, nemám co dodat k předcházejícím komentářům a posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ako to myslis mirca75, ze to plnis omeletou...ty si teda urobis normalnu neroztrhanu omeleu a potom ju polozis na plat....ale to je vyborny napad....pretoze raz som chcela dat prazenicu a vytekalo mi to kazdy jednym otvorom...skoro ma vtedy porazilo a tak som s vajickami skoncila...ale ako ta vajecna placka....hm....vyskusame..uvidime...:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mirčo - já osobně bych vynechala špióny:-(, ale zbytek rodiny by si pošmáknul určitě s nima. :yes::yes: Moc hezká roládička. +;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Chtěla bych napsat něco jako Maris, ale ona už to řekla, tak se jen přidávám. Mirčo, úplně závidím tvé rodince, moc dobře si papají, když mají tak šikovnou maminku. :-K

    Odpovědět

  • maris maris

    mirco, mě by zajímalo, jestli se Ti taky někdy něco nepovede / v žádném případě Ti to nepřeji /:-8. Ty máš všechno, ať už je to maso, zelenina nebo koláčky tak úhledné a krásné a že i chutná skvěle, je vidět i na dálku. Jsi fakt neuvěřitelně šikovná. Samozřejmě dávám bodík a škoda, že nejde víc :yes::-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kuřecí roláda vykoštování kuřete kuřecí roláda recept brokolicová roláda kuřecí maso recept kuřecí roláda pečené kuře s brokolicí kuřeci s brokolicí roláda z kuřete kuřecí roláda plněná brokolicí kuřecí rolády kuřecí roládky s brokolicí recepty na brokolici masová roláda s brokolicí recept na kuřecí roládu kuřecí maso s brokolici recepty kuřecí roláda vykošťování kuřecího masa vykošťování kuřete video krůtí roláda s brokolicí

Zapomněl/a jsem heslo