Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka na způsob rajské (improvizace:-) )

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie74 kJ /
18 kcal
Bílkoviny0,50 g
Tuky0,10 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso okořeníme grilovacím kořením a osolíme. Uhněteme malé kuličky a vkládáme je na pánev do rozpáleného oleje. Osmažíme do křupava. Vyjmeme na talíř. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky a krátce osmažíme na oleji. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a uděláme jíšku. Přidáme rajský protlak a zalijeme vodou. Promícháme. Krok 3: Poté přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle, pórek nakrájený na kolečka, sýry a česnek nakrájený na plátky. Zasypeme majoránkou, přidáme libeček, bujón a vaříme do měkka. Krok 4: Po uvaření vše rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme solí a cukrem. Masové kuličky vložíme do omáčky.

Zveřejněno 10. 6. 2010

Poznámka autorky misza

Podáváme se špagetami, těstovinami nebo knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngGE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngGE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Sára Ullmannová 2. 9. 2016 19:44
chocolate: Je krásné, že na této stránce hodnotíte český jazyk v mém komentáři. Škoda jen, že neohodnotíte jídlo ke kterému komentář patří. :) Možná se jen nechcete přidat k těm, kteří si myslí, že našli vynikající improvizaci "Rajské omáčky". :-O Upřímně, tuto mňamku bych neuvařila ani svému nepříteli. :D :D ;-)

Sára Ullmannová 2. 9. 2016 16:27
Po kocovině by mi bylo asi jedno co jím :D na tomto receptu je alespoň vidět, jak je český národ vynalézaví viz Babica "Nemáte citrón, dejte tam pomeranč. Nemáte máslo tak vůbec nevařte :D : D :no: :no:

Sára Ullmannová: A na vas je zase videt, ze jste chronicky absentovala v hodinach materskeho jazyka.

Myskotka:děkuji za bodíka:-K

misza:Už jsem se registrovala a trochu pochopila jak to tu chodí - tak za improvizaci bod ;-)

Myskotka: děkuji za tvůj názor a pochvalu.:-) Jsem ráda, že omáčka chutnala.;-)

Já nejprve zkouším a pak komentuju...;-) Vynechala jsem majoránku, to už mi přišlo moc překombinované a více by se mi k tomu hodilo hovězí maso, ale to je jen můj názor :-p Každopádně je omáčka výborná :-!

Moooc pěkná improvizace :-K vyzkouším bodík:yes:

No, vypadá to super!:yes:

Lucka Hanischová 10. 6. 2010 12:16
:yes: VYZKOUŠÍM !

Určite chutná improvizácia:-p:yes:Tú omáčku musím vyskúšať;-)

Tématické fráze:
rajsky omacka, omáčka s rajský protlak, rajský protlak na omácku, rajská omáčka se špagetami, omačka z rajskeho protlaku, jaký bujón do rajský omacky, rajská se špagetami, rajský omáčka bez cibule recept, omáčka na pizzu z rajského protlaku, rajská omáčka top recepty, omáčka rajský z protlaku, recept omáčka na špageti rajský protlak, omáčka na špagety z rajského protlaku, rajská omáčka z rajských, trojuhelniky na rajskou, top recepty rajská omáčka, rajska s spagetami, robi v rajská omáčka, rajský protlak se špagetami, rajská s robi

Suroviny:
protlak rajčatový, cibule, česnek, pórek, mrkev, mouka, olej, majoránka, libeček, maso mleté, koření grilovací, sůl, bujón

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu