Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 495 kJ / 4 421 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,89 g |
| Tuky | 163,66 g |
| Vláknina | 17,85 g |
| Cholesterol | 566 mg |
| Sodík | 613 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 626,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně hodinu kynout.
Krok 2: Mezitím připravíme náplň a posýpku.
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukr, pudink a prošleháme. Pudink náplň zahustí.
Posýpku připravíme tak, že v míse promneme do drobivé konzistence mouku, cukr a na menší kousky nakrájené máslo. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, na který dáme papír na pečení nebo teflonovou fólii. Rozválené těsto na tento plech uložíme. Krok 4: Těsto potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout. Krok 5: Po vykynutí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 25-35 minut.
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukr, pudink a prošleháme. Pudink náplň zahustí.
Posýpku připravíme tak, že v míse promneme do drobivé konzistence mouku, cukr a na menší kousky nakrájené máslo. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, na který dáme papír na pečení nebo teflonovou fólii. Rozválené těsto na tento plech uložíme. Krok 4: Těsto potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout. Krok 5: Po vykynutí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 25-35 minut.
Zveřejněno 10. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruščák s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogn3
Moje poznámka
Hruščák s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogn3
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 11 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno 7. 12. 2025 01:09:02
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 5 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 9 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 10 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 10 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 10 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 11 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 11 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 11 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 11 hodinami
Tématické fráze:
hruscak,
hruscak recept,
hruškový koláč s tvarohem a posypkou,
posypka na buchtu ze sádla,
posypka ze sádla,
maminčin hruščak,
z hruskovych povidel,
recept z tvarohu a ze sádla,
koláč tvaroh s hrušková povidla,
hruščák s tvarohová buchta,
jidla z hruskovych povidel,
hrušková buchta s tvarohem,
hruscak koláč s tvarohem,
sádlo - posýpka,
posypka sádlo cukr mouka
Suroviny:
voda,
sádlo,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
tvaroh,
vejce,
pudink vanilkový bez vaření,
cukr,
povidla hrušková,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (11)
Hrušková povidla na koláče
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6