Hruščák s tvarohem

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté, Řezy 5 názorů

Suroviny

160 g vody
70 g měkkého sádla
80 g cukru
špetka soli
400 g hladké mouky
15 g droždí
Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
lžíce pudinku Creme Olé
2 lžíce cukru
300 ml hruškových povidel
Posýpka:
polohrubá mouka
moučkový cukr
máslo
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které necháme přibližně hodinu kynout a zatím si nachystáme tvarohovou náplň a posýpku.

  2. Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, kam ho pak na pečící papír nebo fólii uložíme.
    Potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout.

  3. Vykynuté upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/25-35 minut).

Poznámka

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/hruscak-s-tvarohem/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hruščák s tvarohem

Tématické fráze: hruscak hruscak recept hruškový koláč s tvarohem a posypkou posypka na buchtu ze sádla posypka ze sádla maminčin hruščak z hruskovych povidel recept z tvarohu a ze sádla koláč tvaroh s hrušková povidla hruščák s tvarohová buchta jidla z hruskovych povidel hrušková buchta s tvarohem hruscak koláč s tvarohem sádlo - posýpka posypka sádlo cukr mouka