Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
plech 30x40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu a olej, promícháme.
Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do žloutkové směsi. Následně do směsi prosejeme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Promícháme.
Krok 3: Piškot pečeme na plechu po dobu maximálně 10 minut při teplotě 180 °C, nebo 15 minut při teplotě 170 °C. Po zchladnutí piškot potřeme marmeládou, která zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora.
Krok 4: Připravíme krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Ještě do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout.
Krok 5: Mezitím, než vychladne pudink, rozšleháme máslo s cukrem a po částech k němu pak přidáváme vychladlý pudink. Krém šleháme do běla a následně jej naneseme na marmeládou potřený piškot.
Krok 6: Na krém pak navrstvíme vyšlehanou šlehačku s cukrem a kakaem.
Krok 7: Ozdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 15. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
Moje poznámka
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
Nejnovější recepty
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové knedlíčky s mákem a dušenými meruňkami
Přidáno před 9 hodinami
Gnocchi s cuketou a špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Salát s opečeným kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Gnocchi s cuketou, rajčaty a bazalkou
Přidáno před 18 hodinami
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 1 minutou
Řecké frappe
hlavek.lukas před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
PetrAmis před 2 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marienka@ před 2 hodinami
Fofr bublanina
Skrabi před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kajkajak před 2 hodinami
Dubajská čokoláda
Revali před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Magic111 před 2 hodinami
Kuře na jiný způsob
Blazenka před 2 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Kamculka před 3 hodinami
Tématické fráze:
skvělé řezy na oslavu,
řezy s vaječným konakem,
krém s vaječným likérem,
vaječné řezy,
co s vaječnými bílky,
řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou,
buchta s vaječným likérem,
řezy z vaječného koňaku,
recepty s vaječným likérem,
super recepty na rezy,
zákusek s vaječným likérem,
řez s vaječným likérem,
řezy z vaječného koňaku a šlehačky,
máslový krém s vaječným likérem,
pařížská šlehačka recept,
krem z vaječného likéru,
moučník s vaječným likérem,
řezy s vaječným,
řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou,
s vaječným likérem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
marmeláda,
mléko,
pudink vanilkový,
koňak vaječný,
máslo,
cukr moučkový,
šlehačka,
cukr,
kakao
Komentáře (249)
Navíc, na tu vařenou lze použít i méně tučnou šlehačkou
Znamená to tedy, že studenou šlehačku vyleju z kelímku, nasypu do ní kakao a můžu hned šlehat, když je to ta 40%? Nebo ji musím s kakaem svařit den předem? Děkuji.
Ahoj, promiň, že jsem Ti hned neodpověděla, ale objevila jsem Tvůj dotaz na emailu až teď
Já peču cca 10min. na 180st., nebo 15min. na 170st. - ale to je maximální doba. Každá trouba peče jinak. Poznáš upečené, že se těsto pečením nejdříve trochu nadzvedne a když je upečené, zase trochu klesne a odlepuje se i s papírem od boků plechu. Tento tenký piškot, nebo i roláda se nepeče moc dlouho, jednak to nepotřebuje a dlouhým pečením by tvrdší.
Ať se Ti to podaří